Μια νέα Αθήνα με αυτοπεποίθηση και όνειρα δημιουργεί ο Δήμος με τον Κ. Μπακογιάννη να καθοδηγεί

Η κουλτούρα τής συνεργασίας είναι το μέλλον και αυτό το μέλλον είναι ήδη εδώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναλιων Κ. Μπακογιάννη. «Μέσω του προγράμματος "Υιοθέτησε την Πόλη σου", έχουμε συνεργαστεί με περισσότερες από 130 εταιρείες, ιδρύματα φορείς και έχουμε πετύχει από ένα Pocket Park μέχρι την πλατεία Ομονοίας. Αυτή η νέα κουλτούρα, η νέα νοοτροπία, είναι το μέλλον», είπε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η πόλη θα μπορέσει επιτέλους να μπει στον 21ο αιώνα με τη συνεργασία όλων: πολιτών, φορέων, επιχειρήσεων. «Η σκληρή αλήθεια είναι ότι προερχόμαστε από μια δεκαετία κρίσης και ατολμίας και τώρα θα πρέπει να τρέξουμε, ώστε να μπορέσουμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις και έργα του δήμου προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες είναι: «Μέσω της νέας μας ψηφιακής πλατφόρμας https://eservices.cityofathens.gr/, είπε, σήμερα διαθέτουμε περίπου 120 νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αλλάξει πλήρως τη σχέση ανάμεσα στον δημότη και τον δήμο.

Ενα δεύτερο παράδειγμα, είναι οι αισθητήρες στις ράμπες. Οσοι κινούμαστε στην Αθήνα, γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα. Δεν μπορούμε, όμως, να έχουμε σε κάθε γωνία ένα δημοτικό αστυνομικό. Αλλά, μπορούμε -και αυτό σας το υπόσχομαι σήμερα- να έχουμε, από τις αρχές Δεκεμβρίου, 1.000 αισθητήρες σε 1.000 ράμπες, ώστε να μπορεί άμεσα να ενημερώνεται η Δημοτική Αστυνομία.

Το τρίτο παράδειγμα έχει να κάνει με τον ηλεκτροφωτισμό. Η πόλη μας, δυστυχώς, έχει κενά. Εμείς έχουμε ήδη προχωρήσει και θα συμβασιοποιήσουμε το έργο τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο ύψους 53,6 εκατ. ευρώ: 43.000 φωτιστικά στην πόλη αλλάζουν και γίνονται led, επομένως θα έχουμε σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση.

Ταυτόχρονα, θα έχουμε "έξυπνο" φωτισμό, δηλαδή, δεν θα περιμένουμε πλέον να δηλωθεί μια βλάβη, θα την εντοπίζουμε αυτόματα και τέλος, θα έχουμε τεράστια εξοικονόμηση πόρων μέσα στην επόμενη δεκαετία».
Μπακογιάννης: Ραντεβού τα Χριστούγεννα του 2022 για τον Μεγάλο Περίπατο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το project του Μεγάλου Περιπάτου, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε «ραντεβού τα Χριστούγεννα. Οχι αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά τα επόμενα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα μας γιατί προχωράμε με τον σχεδιασμό μας, βήμα προς βήμα.

Πρώτο βήμα ήταν η πλατεία Ομονοίας, που είναι μία νέα πλατεία. Εχει αλλάξει εντελώς η φύση της δεύτερης μεγάλης πλατείας της πόλης.

Δεύτερο βήμα, είναι η πλατεία Συντάγματος. Μιλάμε για τον πράσινο, βιώσιμο επανασχεδιασμό τής κάτω πλευράς τής πλατείας. Σε 2-3 μήνες το αργότερο θα έχει ολοκληρωθεί

Τρίτο βήμα, είναι η νέα Πανεπιστημίου, η οποία θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο και θα έχει ολοκληρωθεί τους επόμενους 14 μήνες. Συνολικά ο στόχος μας, που δεν είναι μόνο δικός μας, είναι ένα όραμα πολεοδόμων και χωροτακτών από τη δεκαετία του '80, όταν πρώτη φορά τέθηκε από τον Αντώνη Τρίτση, συνοψίζεται ως εξής: Η επανένωση της πλατείας Συντάγματος με την πλατεία Ομονοίας, ώστε να μπορέσει να χτυπήσει ξανά η καρδιά του εμπορικού κέντρου, να μπορέσει να χτυπήσει ξανά η καρδιά της Αθήνας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης