Μια άλλη Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης - Οι πρώτες εξαγγελίες

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αλλάξει παντού. Να εκσυγχρονίσει το κράτος και τις υποδομές και να σχεδιάσει ένα άλλο μέλλον για τους πολίτες της. 

Σε εκδήλωση, στην Αρχαία Αγορά, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έγιναν οι πρ.ωτες σημαντικές εξαγγελίες.

"Το σχέδιο μας είναι πλούσιο σε μεταρρυθμίσεις (θα υλοποιήσουμε 68), που αφορούν προπαντός την ψηφιοποίηση του κράτους και θα διευκολύνουν οι ίδιες, υλοποιούμενες, την εκτέλεση του σχεδίου" ανήγγειλε ο κ.Σκυλακάκης. Όπως είπε,  "δημιουργήσαμε μια μικρή, ποιοτική και ευέλικτη υπηρεσία για τον συντονισμό της υλοποίησης, μόλις 40 στελέχη. Στόχος να έχουμε ένα σύστημα με τον μέγιστο έλεγχο και τις ελάχιστες γραφειοκρατικές διαδικασίες".

- Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις της βίβλου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 4,6 δισ. ευρώ. Το σχέδιο περιλαμβάνει συνολικά 455 έργα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης για τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ 105 έργα βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη.

Το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης και η Εμβληματική Επένδυση για την Πάρνηθα, παρουσίασε ο υφυπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, από το βουνό της Πάρνηθας.

Τα δύο έργα αποβλέπουν στην αποκατάσταση δασών, την τόνωση δασικών οικοσυστημάτων και την προστασία της βιοποικιλότητας, ενώ πέραν του μεγάλου περιβαλλοντικού οφέλους θα συμβάλουν στην αντιπυρική προστασία, θα αναβαθμίσουν τη ζωή στις πόλεις.

- Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, παρουσίασαν το σχέδιο για την υποθαλάσσια διασύνδεση του δυτικού και νότιου τμήματος των Κυκλάδων με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ηπειρωτικής χώρας και με το ήδη λειτουργικό δίκτυο των βόρειων Κυκλάδων Το έργο προβλέπει την «ένωση» της Σερίφου, της Μήλου, της Φολεγάνδρου και της Σαντορίνης με το Λαύριο και τη Νάξο.

- Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως συνδέθηκε, μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς, από τη βιβλιοθήκη των 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών. Ανέφερε συνοπτικά το τρίπτυχο της επένδυσης ύψους 1,3 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον τομέα της εκπαίδευσης της χώρας, στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0», που αποτελείται από: 1. τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, 2. την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, 3. τη στρατηγική για αριστεία και καινοτομία στα Πανεπιστήμια.

- Στον τουρισμό οι δράσεις, κατατείνουν: α) στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε προοπτική ολόκληρου του έτους, β) στην ανάδειξη νέων προορισμών και, κυρίως γ) στην επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης» επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μεγάλα έργα υποδομής σε εγκαταστάσεις όπως λιμένες και μαρίνες, τη διαμόρφωση προσβάσιμων παραλιών, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη θάλασσα, όπως τα καταδυτικά πάρκα. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης