Με τις ψήφους της ΝΔ (158) πέρασε το εργατικό νομοσχέδιο

Με τις 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Επί της αρχής καταψήφισε το νομοσχέδιο σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη φράση Τσίπρα ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έβαλε πλάτη στην πανδημία», παραθέτοντας φράσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητούσε ότι θα παραχθεί εμβόλιο τον Νοέμβριο, καθώς και τα όσα είχε πει για την εμβολιαστική διαδικασία, όταν τον Ιανουάριο χαρακτήριζε όνειρο τους 25.000 εμβολιασμούς την ημέρα. «Και τώρα κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», είπε ο πρωθυπουργός.  

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο, είπε: «Μας είπατε ότι νομοθετούμε για την ελίτ. Αλήθεια; Ο εργαζόμενος πατέρας που θα παίρνει γονική άδεια είναι ελίτ. Ο νέος πατέρας που προστατεύεται από απόλυση είναι ελίτ. Οι εργαζόμενοι στα κούριερ είναι ελίτ; Πώς αναπαράγετε τέτοια στερεότυπα;».

"Οποιοσδήποτε εργαζόμενος δουλέψει παραπάνω υπερωρίες θα πάρει περισσότερα λεφτά. Τελεία και παύλα. Και είναι ντροπή να παρουσιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα", είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης