Μαξίμου: Δεν ζητήσαμε ραντεβού με Γιούνγκερ

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung  ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε μέσω τηλεφώνου άμεσα «έκτακτη συνάντηση» με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 Όπως λένε κυβερνητικές πηγές, οι δύο άντρες έχουν συνεχώς επικοινωνία, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε ραντεβού. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα για το ρεπορτάζ της επικαλείται πηγές στην Αθήνα που ανέφεραν πως ο κ. Τσίπρας ζήτησε η συνάντηση να γίνει σήμερα λόγω των πιεστικών χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, όμως το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό.
 Όπως αναφέρεται, ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας έθεσε ερώτημα στην Κομισιόν για το τηλεφώνημα Τσίπρα-Γιούνκερ και η είδηση δεν διαψεύστηκε. Συγκεκριμένα εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι υπάρχει «συνεχής τηλεφωνική επαφή» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες αναφορές σε χρονοδιαγράμματα συναντήσεων.
Τελικά οι δύο άντρες συμφώνησαν να περιμένουν το Eurogroup της Δευτέρας και έπειτα να συζητήσουν ξανά για ενδεχόμενη συνάντηση.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης