Μαζική... επίθεση κατά Παπακωνσταντίνου και συγγενών αυτού

 Την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι "δεν θα κρυφτεί πίσω από την παραγραφή γιατί θέλει να αποδείξει ότι είναι αθώος", οι συγγενείς του (της λίστας) έμπλεξαν για τα καλά απολογούμενοι για 4 κακουργήματα.

Η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης που εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα, κλήθηκαν από τους Εισαγγελείς για εξηγήσεις με την ιδιότητα των ύποπτων. Δια των συνηγόρων τους έλαβαν προθεσμία για τις καταθέσεις τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που απέστειλαν οι Εισαγγελείς στα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου αφορούν την διερεύνηση τεσσάρων αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα:

  • Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου»
  • Ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με τον 1608/50
  • Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα
  • Φοροδιαφυγή που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.

Ερευνώμενο αδίκημα επίσης, είναι και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Στο μεταξύ ο πάλαι ποτέ τσάρος της οικονομίας δέχεται μια φοβερή σε έκταση επίθεση από τον φιλικό προς την κυβέρνηση Τύπο με δεκάδες σελίδες αφιερωμένες σε αυυτόν και τους συγγενείς του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης