Μέρες ακυβερνησίας (μεταξύ αριστερών κλισέ και μέτρων που θυμίζουν τους προηγούμενους)

Πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο να κυβερνήσει την χώρα, ποτέ δεν είχε. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι στην απελπισία του "κάτι να κάνει", μιμείται τις προηγούμενες κυβερνήσεις: Προσθέτει τεκμήρια, αυξάνει φόρους, κυνηγά το επιχειρείν.

Χωρίς σχέδιο και μόνο με μια ρητορική σύγχισης - μεταξύ αριστερών κλισέ και οικονομικού πραγματισμού - ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοργίσει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που πλέον σκέπτονται ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί έχει ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα και μια αδιανόητη έλλειψη συγκρότησης στην κοινωνία της.

Τα παραπάνω ενισχύονται από την θλιβερή βαβέλ στελεχών και υπουργών της, οπότε που καταλήγουμε; Η ελληνική οικονομία να βουλιάζει χωρίς τραπεζικό σύστημα, χωρίς ρευστό και χωρίς επενδύσεις. Για την ανάπτυξη να μην έχουν πει (ούτε αυτοί) μια λέξη και να σκέπτονται μόνο κινήσεις φτηνού τακτικισμού όπως "εκλογές ή δημοψήφισμα να μιλήσει και ο λαός". Αν μιλήσει ο λαός θα διορθωθούν όλα;

Ξεκάθαρο είναι επίσης ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να οδηγήσει την χώρα στα ήρεμα νερά. Το χειρότερο, δεν υπάρχει εναλλακτική αφού αν κοιτάξει κανείς το υπόλοιπο πολτικό σύστημα δν υπάρχει τίποτε εκτός από αποτυχημένους, πολιτικούς που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν οικτρά.

Το πολιτικό πρόβλημα που γεννά όλα τα δεινά στην χώρα συνεχίζεται λοιπόν με μια διαφορά. Οι πολίτες δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω σε πρόσωπα που ψεύδονταν, τους καταδίωκαν με φόρους και ποινικές διώξεις, τους ξεγελούσαν. Θεωρούν ότι τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ "κάνει ότι μπορεί" και πως εννοεί ότι θέλει να στηρίξει τους μη έχοντες (π.χ. οι 100 δόσεις).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης