Μάρτιν Σουλτς: Δεν υπάρχει χρόνος για την Ελλάδα

Ευθεία παρέμβαση επιχείρησε να κάνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Το κεντρικό μήνυμα του είναι πως αν και στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρότατη ανθρωπιστική κρίση, έχει χαθεί ήδη σημαντικός χρόνος και έχει πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία αποσαφήνισης της διαδικασίας ορισμού του ελληνικού προγράμματος.

Ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε πως η χρονοτριβή από τη μεριά και των δύο πλευρών οδηγεί σε αρνητικότατα αποτελέσματα και ως προς την μελλοντική θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά και πληγώνει περαιτέρω την αδύναμη ελληνική οικονομία, που χάνει σημαντικές ευκαιρίες ανάκαμψης.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Σούλτς δήλωσε τα εξής:
«Ξεκάθαρα, το ζήτημα (της Ελλάδας) θα συνεχίσει να είναι υπό συζήτηση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διεκπεραιώσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές και να σεβαστεί την συμφωνία. Πρέπει όμως και να αναγνωριστεί η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Η κοινωνική πραγματικότητα είναι σοβαρότατη και το γεγονός πως η κυβέρνηση και η βουλή της Ελλάδας προσπαθούν να βρουν στέγη σε φτωχούς συνταξιούχους ή υγιεινά γεύματα σε σχολεία δεν είναι κάτι λάθος και δεν βλέπω το λόγο να μην εφαρμοστεί».
«Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε στην ελληνική κυβέρνηση πως πρέπει να είναι προετοιμασμένη να συνεργαστεί για να καταφέρει η χώρα να δημιουργήσει τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν γίνεται κάθε φορά που εκλέγεται μια νέα κυβέρνηση όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης, αν και δύσκολες, θα καταργούνται. Αυτό θα προκαλέσει καταστροφή. Στο Eurogroup πρέπει να βρούμε τρόπους έτσι ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη σαφήνεια σχετικά με τις ερμηνείες της συμφωνίας . Πιστεύω πως θα φτάσουμε σε κάποιο καλό αποτέλεσμα». 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης