Λαπαβίτσας: «Να φύγουμε από το ευρώ χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί»

Ένας «ορκισμένος μαρξιστής», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, από τα «πιο σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», «απαιτεί κούρεμα του ελληνικού χρέους, ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, αυτήν την οποία ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως «φυλλάδα που δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς μαζί της», ο κ.  Λαπαβίτσας κάνει λόγο για «ομαλή» αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
«Η πολιτική λιτότητας έχει αποτύχει. Επιπλέον είναι αδύνατον να ευθυγραμμιστούμε με την πολιτική της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο κ.  Λαπαβίτσας, ο οποίος θεωρεί, προφανώς, πως η πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας είναι ένα και το αυτό. 
«Η τιμή της εξόδου μας είναι ένα κούρεμα. Έτσι, η έξοδος θα γίνει με μεθοδικό τρόπο. Η ΕΚΤ πρέπει να στηρίξει τη συναλλαγματική ισοτιμία και τις ελληνικές τράπεζες. Το κόστος θα είναι αμελητέο. Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ και να εξακολουθεί -αναγκαστικά- να παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής, μια φάση με δύο νομίσματα το τοπικό, αλλά σταδιακά το νέο νόμισμα μπορεί να κυριαρχήσει».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης