Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Τρείς αλλάγές (μόνο) - όλα τα άλλα όπως πριν

Ο χρόνος φαίνεται να είναι το όπλο για τους δανειστές αλλά και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι δανειστές έχουν σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, θεωρώντας ότι η ασφυξία στην οποία θα περιέλθει η χώρα θα αποδειχθεί "ένας καλός μοχλός πίεσης".

Από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση υπονομεύει τις συζητήσεις αφού δεν προτείνει τίποτε έχοντας δυο στόχους. Να καταστήσει σαφές ότι δεν βάζει φόρους, ούτες περικόπτει μισθούς - συντάξεις και ταυτόχρονα να "σέρνεται" ένα πιθανό Grexit που μπορεί να επιφέρει δεινά στην ευρωζώνη. Το δεύτερο είναι ο "ελληνικός μοχλός πίεσης".

Ο κ. Καμμένος π.χ. επαναλαμβάνει ότι αν υπάρξει Grexit, οι δανειστές "θα χάσουν 250 δισ. ευρώ" (δεν ισχύει τα χρωστάς και με δραχμή), ενώ η Κεντρική Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές! Αντίστοιχες δηλώσεις κάνουν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (από το να μην πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ μέχρι να στραφούμε για δανεικά στη Ρωσία αν και αυτό απαγορεύεται από τους κανόνες της ΕΕ).

Φυσικά ο χρόνος δουλεύει υπέρ του ισχυρού και κατά του αδυνάτου. Στην Ελλάδα οι φορο-οφειλές αυξάνονται παρά τις ρυθμίσεις, οι καταθέσεις μειώνονται, οι Τράπεζες καταστρέφονται ξανά, το Ασφαλιστικό καταρρέει, η επιχειρηματικότητα πνίγεται από την έλλειψη ρευστότητας και το νεο φοροκυνηγητό.

Και δεν είναι μόνον αυτά. Το πολιτικό κλίμα είναι το συνηθισμένο καφενόβιο κλίμα που ζει η χώρα εδώ και 6 χρόνια (ασχολούνται με τηλεοπτικά σποτ της Κωνσταντοπούλου ή τα tweet του Άδωνι - παρελαύνουν στα τηλεπαράθυρα για καφεδάκι και συζήτηση κ.λ.π.) ενώ αν είχε έρθει το καινούργιο στην ελληνική πολιτική σκηνή, το πρώτο που θα είχε αλλάξει, θα ήταν η ποιότητα στη συνεννόηση.

Ακόμη, προσπαθούν μιμούμενοι τον ανθρωποδιώκτη Σαμαρά να επιβάλλουν τεκμήρια ακόμη και στα... χαρτζιλίκια των παιδιών, σε αγορές του παρελθόντος κ.α. ώστε να συλλάβουν τα συνήθη θύματα των τεκμηρίων τους μικρομεσαίους.

Τι έχει αλλάξει λοιπόν;

Έχει αλλάξει ότι πέρασαν τις 100 δόσεις (αλλά χωρίς σύνδεση με το εισόδημα), ότι κατήργησαν το αίσχος του 20μηνου αυτόφωρου (αλλά δεν αποποινικοποίησαν τις οφειλές χωρίς δόλο με το μαρτύριο κατεστραμμένων ανθρώπων να συνεχίζεται στα δικαστήρια).

Ακόμη ο εξαιρετικός υπ. Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος αντί μέτρων καταστολής φέρνει μέτρα ανθρωπιάς στο σωφρονιστικό σύστημα και την Δικαιοσύνη (αν και αφήνει τα πανάκριβα παράβολα να υπονομεύουν τα δικαιώματα των φτωχών στις δικαστικές αίθουσες).

Τίποτε άλλο δεν έχει να επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν τρεις μήνες στην εξουσία και άλλα δυόμισι χρόνια στην αντιπολίτευση που δήλωνε "έτοιμος να κυβερνήσει". Όλα δείχνουν ότι στη συνέχεια η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κακή. Χάνεται μια ιστοτρική ευκαιρία πλήρους ανασυγκρότησης της χώρας, αναπτυξιακά, θεσμικά κ.α.. Και ετοιμάζεται η επιστροφή της Δεξιάς όπως θα καταγραφεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις, όχι για να κυβερνήσει (ακόμη...) αλλά για να πάμε σε παρατεταμένη συνέχιση της κρίσης.

           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης