Κοντογιαννόπουλος: Αυτά τα κόμματα πρέπει να αυτοδιαλυθούν

Την αυτοδιάλυση των σημερινών κομμάτων -«είναι χρεοκοπημένα, να οδηγηθούν με τιμές στην ευθανασία και τη δημιουργία ενός μεγάλου σχήματος, από τις δυνάμεις της μεταρρυθμιστικής Κεντροδεξιάς, της μεταρρυθμιστικής Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς «του Κύρκου, του Φαράκου, του Παπαγιαννάκη, που δεν υπάρχει αλλά υπάρχουν Αριστεροί», πρότεινε ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Ο πρώην υπουργός οργάνωσε δημόσια συζήτηση την Πέμπτη με θέμα «7 χρόνια κρίση. Πού βρισκόμαστε. Πού πηγαίνουμε. Τι να κάνουμε» και κατέθεσε εκεί την πολιτική του πλατφόρμα. Στον ευρείας συμμετοχής συνασπισμό που προτείνει, μπορεί όπως είπε να κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ «όχι το σημερινό σύστημα Τσίπρα - Παππά, που αποτελεί ύβρη για την Αριστερά».

Οσοι συμμετάσχουν στον κορμό του εγχειρήματος, να κατέλθουν σε κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Κοντογιανόπουλος. Η πλειοψηφία των βουλευτών, με τα σημερινά δεδομένα, θα ανήκει στη ΝΔ άρα θα βγάλει και τον Πρωθυπουργό και οι άλλοι θα έχουν τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ούτως ώστε να δημιουργηθεί de facto ο δεύτερος πόλος.
Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι εθνικής ευθύνης, με ορίζοντα τετραετίας και σκοπό την εφαρμογή του Σχεδίου Εθνικής Ανασυγκρότησης, το οποίο θα μετατρέψει την Ελλάδα από αποτυχημένο κράτος σε κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο πρώην υπουργός πρότεινε την κατάργηση της απλής αναλογικής -«το αριστερό αποτύπωμα των Τσίπρα - Καμμένου είναι θηλειά στον λαιμό του έθνους.
Αν εφαρμοστεί η χώρα θα μπει σε αστάθεια και τότε θα χρεοκοπήσει», είπε -και την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου με κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών σε μονοεδρικές και 50 βουλευτές εκλεγμένους από λίστα.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης