Κομισιόν: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η εκταμίευση της δόσης

Για οριστική πολιτική λύση του ελληνικού ζητήματος εντός της εβδομάδας μίλησε, σε συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα...

Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, χαρακτήρισε πρωταρχικής σημασίας τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών», σημειώνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση είναι σοβαρή.
Ο κ. Σχοινάς είπε χαρακτηριστικά ότι έχει πρωταρχική σημασία η θετική έκβαση των εν εξελίξει τεχνικών διαβουλεύσεων, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας, απάντησε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή» και πως «προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου».
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ακόμη ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων και των συζητήσεων στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης