Κατάρ-gate: Η Εύα Καϊλή με πήρε πανικόβλητη - Η Μαρί Αρενά για το τηλεφώνημα στις 9 Δεκεμβρίου

Στην ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, την διάδοχο του φερόμενου ως «εγκεφάλου» του Κατάρ-gate, Αντόνιο Παντσέρι, στην θέση του επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εστιάζει το κεντρικό θέμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir το πρωί της Πέμπτης (5/1).

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο περιγράφεται και το τηλεφώνημα που έκανε η Εύα Καϊλή στην Μαρί Αρενά μετά την επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου που αποκάλυψε τις βαλίτσες με τα χρήματα, η Βελγίδα ευρωβουλευτής είχε τουλάχιστον 389 τηλεφωνικές επαφές με τον Παντσέρι στο διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 έως τα μέσα Σεπτεμβρίοου 2022, ελάχιστα λιγότερες από τις 437 που είχαν την ίδια περίοδο ο Παντσέρι με τον σύντροφο της κυρίας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν συνάδελφος στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και είναι, επίσης, φίλος μου» είχε απαντήσει στις 11 Δεκεμβρίου στη Le Soir η Αρενά για τη σχέση της με τον ιδρυτή της «αμαρτωλής» ΜΚΟ Fight Impunity. Ωστόσο, τώρα, επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Πέμπτης, η Βελγίδα ευρωβουλευτής κάνει λόγο για «επαγγελματική φιλία».

«Δεν είναι τυχαίο, ωστόσο, ότι ήταν σε αυτή την μακροχρόνια φίλη του Παντσέρι που στράφηκε η Εύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου ανήσυχη για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να εντοπίσει ούτε τον σύντροφό της, ούτε τον προϊστάμενό του» σημειώνει η Le Soir υπενθυμίζοντας την κατάθεση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή λίγο μετά τη σύλληψή της: «Πρώτα προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Παντσέρι - που μιλά μόνο ιταλικά - αλλά δεν τον βρήκα. Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπελά και μετά με τη Μαρί Αρενά. Μου απάντησαν ότι δεν γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι».

Στη συνομιλία αυτή αναφέρθηκε και η Μαρί Αρενά: «Ναι η Εύα Καϊλή με κάλεσε. Ήμουν σε ένα συνέδριο και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Της είπα να ηρεμήσει και να περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω ότι ήταν σε πανικό και γι' αυτό επιχείρησε να προσεγγίσει τους Βέλγους συναδέλφους της».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης