Καραθανασόπουλος: Πάλη για κατάργηση έμμεσων φόρων και για γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

"Χρειάζεται πάλη για κατάργηση έμμεσων φόρων και για γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις διότι η ακρίβεια έχει σχέση με την κατρακύλα του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και την απελευθέρωση των αγορών που οδήγησε σε εκτίναξη των τιμών και σε καρτέλ, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την κυβερνητική τροπολογία για την ακρίβεια.

Το 2023 ο μέσος μισθός είναι 1.050 ευρώ και πριν 15 χρόνια ήταν 1.153 ευρώ δηλαδή ήταν μεγαλύτερος κατά 100 ευρώ, τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτή η κατρακύλα των μισθών είναι «παιδί» των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, των κομμάτων που πανηγύριζαν τα προηγούμενα χρόνια για την απελευθέρωση των αγορών όπως στην Ενέργεια που έφερε ενεργειακή φτώχεια.
 
Σημείωσε ακόμα ότι παράγοντες της ακρίβειας είναι η επεκτατική πολιτική της ΕΚΤ που έδωσε φτηνό χρήμα στους ομίλους, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να κατατρώει το λαϊκό εισόδημα. Είναι η εξωστρέφεια και οι έμμεσοι φόροι που εκτινάσσουν το κόστος διαβίωσης, αλλά και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Σχολιάζοντας τα ευχολόγια που ακούστηκαν από διάφορα κόμματα για τις πολιτικές των Βρυξελλών υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το αστικό κράτος είναι αντίπαλοι των εργαζομένων διότι δουλεύουν για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Όπως σημείωσε, τα κέρδη βγαίνουν από το ξεζούμισμα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη πηγή κερδοφορίας.

Με αφορμή τις νέες πλημμύρες στην Εύβοια, υπογράμμισε ότι το αστικό κράτος είναι επιλεκτικά ανίκανο να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού, αλλά είναι ικανό να προστατεύσει την κερδοφορία των ομίλων."

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης