Και εισαγγελέας στον έλεγχο των απόρρητων δαπανών

Με την... παρουσία εισαγγελέα θα εργαστεί η ειδική επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών που ελέγχει τις «απόρρητες» δαπάνες, εξετάζει Ομάδα Εργασίας που έχει συγκροτηθεί προκειμένου να μελετήσει την αναθεώρηση των διατάξεων περί απόρρητων εθνικών δαπανών.

Τα παραπάνω αποκαλύπτονται σε έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έπειτα από σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Στο ίδιο έγγραφο, ο υπουργός επισημαίνει ότι το συνολικό ποσό για απόρρητες εθνικές δαπάνες που αρχικά είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό 2012 του υπουργείου Εξωτερικών ανήρχετο σε 28.383.100 ευρώ και ήδη έχει μειωθεί στο ποσό των 26.133.000 ευρώ.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει όμως ότι, με βάση τον Κώδικα του Οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών, οι συγκεκριμένες ανάγκες εξυπηρετούν την εξωτερική πολιτική του κράτους και δεν μπορούν να γίνουν γνωστές χωρίς ζημία των συμφερόντων της χώρας, ενώ απαγορεύεται να ανακοινώνονται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης