Ιμάμογλου - Μπακογιάννης προς ένα κοινό μέλλον...

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου, πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ύστερα από επίσημη πρόσκληση του κ. Μπακογιάννη ως ανταπόδοση της επίσκεψης του τελευταίου στην τουρκική πόλη, τον περασμένο Μάιο, όπου οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο Ιμάμογλου είπε ότι Κωνσταντινούπολη και Αθήνα «είναι δύο πόλεις που τις συνδέουν κοινή ιστορική μοίρα και απαιτείται να συνεχίσουμε αυτή τη γέφυρα που προσπαθούμε να χτίσουμε με βαθύ αίσθημα ευθύνης και με βάση την αρχή της αμοιβαίας ωφέλειας».

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τόνισε επίσης την ανάγκη οι δύο πλευρές να προωθήσουν κοινές λύσεις και για τα προβλήματα που υπερβαίνουν τα σύνορα των δύο χωρών όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η αντιμετώπιση των σεισμών και το μεταναστευτικό.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο ανδρών που είναι και σημαντικές και ουσιώδεις αν σκεφτεί κανείς ότι είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να ηγηθούν των χωρών τους και στη συνέχεια να είναι ο ένας απέναντι στον άλλον. 

Ο Ιμάμογλου ήδη κερδίζει κατά κράτος τον Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις και επειδή είναι 21 χρόνια μικρότερος του (46), κάποια στιγμή θα έχει την πλήρη ευκαιρία να αναλάβει την Τουρκία.

Ο δε Μπακογιάννης ετών 43 ξεκίνησε από δήμαρχος Καρπενησίου, μετά Περιφερειάρχης Στερεάς και τώρα Δήμαρχος Αθηναίων με πρωτοφανή ποσοστά νίκης κάθε φορά. Ενωτικός και τρομερά αποτελεσματικός, έχει αποδείξει ότι είναι πολιτικός από το μέλλον. Θα μείνει στον Δήμο Αθηναίων μέχρι τα 50 του. Μετά;

Ειλικρινά πιστεύω ότι Μπακογιάννης και Ιμάμογλου οραματίζονται, ίσως και να ετοιμάζονται, για ένα κοινό μέλλον... 

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης