Ικανοποιητική συμμετοχή στις συνεδριακές κάλπες αν και το ΠΑΣΟΚ παραμένει πάντα μνημονιακό, δεξιό και κύρια υπεύθυνο για τα σημερινά δεινά

Η βαθύτατη πολιτική κρίση που μαστίζει την χώρα αποδικνύεται και με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ένα καθαρά μνημονιακό, δεξιό κόμμα που φέρει την κύρια ευθύνη για την τωρινή κρίση και αποδόμηση της κοινωνίας, αναμένει περίπου 60.000 πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογή συνέδρων.

Δηλαδή ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη των συνέδρων του ΠαΣοΚ σφού η πποκράτους ανέμενε περίπου 40.000 άτομα να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία αλλα οι πληροφορίες από τα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας δείχνουν ότι θα ξεπεράσουν τις 60.000 στέλνοντας μήνυμα "αναζωογόνησης του κόμματος"...

Πως εξηγείται μια τέτοια συμμετοχή σε ένα κόμμα που επιπλέον δεν εκφράζει πολιτικά τίποτε; Η εξήγηση βρίσκεται στην ιδιοτέλεια παλαιών (αλλά και νέων..!) μελών του, που θεωρούν ότι τα στενά συμφέροντά τους βρίσκονται σε αυτό το κόμμα.

 Η μάχη για την εκλογή των συνέδρων διεξάγεται πάντως σε συνθήκες έντασης, καθώς οι κ. κ. Μιχ. Καρχιμάκης και Γ. Παναγιωτακόπουλος καταγγέλλουν το συνέδριο ως νόθο και τις διαδικασίες του ως αδιαφανείς.

Ο πρώην γραμματέας του ΠαΣοΚ αντάλλαξε σκληρές επιστολές τόσο με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ όσο και με τον πρόεδρο της ΕΚΑΠ κ. Ι. Σουλαδάκη, ζητώντας να υπάρξει μηχανισμός που θα διασφαλίζει ότι κάθε μέλος θα ψηφίζει μόνο μια φορά στην κάλπη. Η απάντηση του κ. Σουλαδάκη ήταν έντονα ειρωνική  «Είναι πολύ χρήσιμο στη σημερινή κρίσιμη περίοδο για το ΠαΣοΚ να προσφέρεις τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτεις στη «διασφάλιση» «καθαρών» και διαφανών διαδικασιών. Σε κάθε περίπτωση η ΕΚΑΠ είναι πρόθυμη να τις δεχτεί», γράφει στην απαντητική του επιστολή.

Συγκρούσεις αναμένονται και στις διαδικασίες που αφορούν τη νεολαία του ΠαΣοΚ.  Υπάρχουν προβλήματα με τα ψηφοδέλτια, καταγγελίες ότι λείπουν ονόματα από τις λίστες, ενώ υπάρχει και  μπέρδεμα με τη σταυροδοσία, ενώ σε ορισμένους νομούς ο αριθμός των υποψηφίων συνέδρων δεν συμβαδίζει με τα μεγέθη της περιοχής.  

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης