Θαλασσοδάνεια και ποταμοί μαύρου χρήματος στα ταμεία των μεγάλων κομμάτων - Πάνω από 100 ύποπτοι έχουν κληθεί δικαστικά

Είναι κοινό μυστικό: Τα δυο μεγάλα ελληνικά κόμματα υπήρξαν πλυντήρια μαύρου χρήματος σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης. Πέραν των κρατικών επιδοτήσεων, ανυπολόγιστα είναι τα ποσά που εισέρρευσαν στα κομματικά ταμεία από έλληνες επιχειρηματίες (κάθε φορά που έπαιρναν ένα μεγάλο έργο) και από μίζες σε μεγάλες δημόσιες συμβάσεις. 

Η περίπτωση Τσουκάτου που αποκάλυψε ότι με΄τεφερε 1.000.000 μάρκα από την Siemens, "μαύρα", είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες αντίστοιχα περιστατικά. Τα κόμματα κρατούσαν ένα φανερό "υγιές ταμείο", για τα μάτια του κόσμου, ενώ το μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε χωρίς παραστατικά και αποδείξεις. 

Μπορούν να αποδειχθούν όλα αυτά; Ναι αν καταγραφού τα ΕΞΟΔΑ των κομμάατων, συγκριθούν με τα σαφώς μικρότερα επίσημα έσοδα και προκύψει το ερώτημα: Πώς καλύψατε το έλλειμμα; Οι ΟΟικονομικοί Εισαγγελείς γνωρίζουν άριστα την αλήθεια αλλά αυτή πρέπει να στοιχειοθετηθεί. Έτσι έχουν καλέσει πάνω απο... 100 κομματικά στελέχη των κομμάτων για εξηγήσεις.

Πάρα τον ποταμό μαύρου χρήματος, τα κόμματα έχουν φαληρίσει λόγω κακοδιαχείρισης. Σημειώστε ότι από το 2000 μέχρι σήμερα πήραν περί τα 700 εκατ. ευρώ από τους φορολογουμένους, (δηλαδή επιχορήγηση από το κρατικό ταμείο), συν 272 εκατ. ευρώ που χρωστούν στις τράπεζες (με τους τόκους).

Τα οικονομικά των κομμάτων πλέον είναι αντικείμενο έρευνας της Δικαιοσύνης, που αναζητεί παλιές και πρόσφατες «αμαρτίες», αποδείξεις και ονόματα. Μάλιστα οι 100 που έχουν κληθεί για να δώσουν κατάθεση έχουν την ιδιότητα του υπόπτου.

 Πρωταθλητής στην ανομία και την κακοδιαχείριση είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει. Έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους επί σειρά μηνών,το Δημόσιο, ενοίκια, προμηθευτές κ.λπ.  Αντίστοιχα προβλήματα έχουν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που κατέφυγε μέχρι και σε απολύσεις στα κομματικά μέσα ενημέρωσης.

Αλλά και η Ν.Δ., που στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό, δεν πάει πίσω. Εχει έσοδα 19,2 εκατ. ευρώ, δίνει για τόκους περί τα 10 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2011 εμφανίζεται να χρωστάει σε δάνεια 132 εκατ. ευρώ!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης