Η τύχη εγκατέλειψε τον κ. Τσίπρα - Ο μεθοδικός Μητσοτάκης έρχεται

O κ. Τσίπρας υπήρξε σκανδαλωδώς τυχερός στην πολιτική με αποτέλεσμα να φτάσει στην πρωθυπουργία όχι επειδή το άξιζε αλλά γιατί του το χάρισαν όλοι οι άλλοι. Κορυφαίο δώρο ήταν αυτό του Κουβέλη - ελάχιστοι το έχουν συνειδητοποιήσει - όταν τον Φεβρουάριο του 2012 οι δημοσκοπήσεις έδιναν ΔΗΜΑΡ 17% - ΣΥΡΙΖΑ 3,5%. Όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ είχε μετακινηθεί στην ΔΗΜΑΡ.

Ο καταστροφικός στις πολιτικές κινήσεις Κουβέλης δήλωσε ότι "δεν θα δεχθεί κανένα παλιό πρόσωπο στο κόμμα του" (με 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε, έξω από την πόρτα της ΔΗΜΑΡ) και ιδού το δώρο στον Τσίπρα: Τρεις εβδομάδες μετά οι δημοσκοπήσεις έδιναν ΣΥΡΙΖΑ 16,5% και ΔΗΜΑΡ 4%.! Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είχε μετακινηθεί άμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έγιναν και επόμενα δώρα που έφεραν στην εξουσία τον κ. Τσίπρα ή του έδωσαν πρόσθετο χρόνο. Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί "φρόντισαν". Ακόμα και σήμερα η παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει πέσει γιατί η ΕΕ έχει μπροστά της δημοψήφισμα στην Βρετανία και εκλογές στην Ισπανία, δεν θέλει να προσθέσει (ακόμη... ) έναν τρίτο πονοκέφαλο.

Όμως η καλή τύχη δεν είναι αρκετή για να μακροημερεύσει κανείς. Χρειάζεται και ικανότητα. Ο κ. Τσίπρας ήταν τυχερός και έφτασε μέχρι την πρωθυπουργία, δεν είναι όμως ικανός για αυτή την θέση και σύντομα θα την χάσει. Όπως είπαμε η τύχη από μόνη της δεν αρκεί.

Ο κ. Τσίπρας οδεύει προς την έξοδο α) Διότι επί 16 μήνες καταστρέφει την ελληνική οικονομία και κανείς δεν πιστεύει ότι με αυτόν στην εξουσία μπορεί κάτι να αλλάξει τώρα ή στο μέλλον. Όλα θα γίνονται χειρότερα και ποιοι πληρώνουν συνεχώς; Οι εταίροι που ξαναδανείζουν και οι πολίτες που ξαναφορολογούνται. β) Τώρα για τους εταίρους φαίνεται να υπάρχει εναλλακτική αξιόπιστη λύση και λέγεται Μητσοτάκης.

Πράγματι ο κ. Μητσοτάκης αξίζει της προσοχής μας. Κατέρχεται στην πολιτική στα 35 του με στόχο την πρωθυπουργία (και όχι δεύτερους ρόλους).Εκλέγεται πάντα πρώτος στην σκληρή Β Αθηνών  Όταν η αδερφή του Ντόρα αποχωρεί και φτιάχνει δικό της κόμμα αυτός μένει (θέλει να πάρει τη ΝΔ). Μπαίνει πρώτος στο ράλι για νέο αρχηγό της ΝΔ δηλώνοντας ότι θα κερδίσει (πολλοί δεν περίμεναν να είναι καν υποψήφιος).

Προς γενική κατάπληξη κερδίζει το κόμμα και η εξήγηση είναι ότι είχε ΔΟΥΛΕΨΕΙ μεθοδικά για αυτό. Πολύ γρήγορα το αλλάζει: Συνέδριο, νέο καταστατικό, κλείσιμο της ΟΝΝΕΔ, αλλαγές παντού στη ΝΔ που πλέον την ελέγχει. Το σημαντικότερο: Ετοιμάζει γοργά σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας με μπαράζ μεταρρυθμίσεων (αλλά προσοχή: Λείπουν τα ανέξοδα μέτρα ανακούφισης...).

Όλα τα παραπάνω καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις. Καλύτερος για πρωθυπουργός είναι πλέον ο Μητσοτάκης με δεύτερο τον... κανένα και τρίτο τον Τσίπρα. Ακόμη η ΝΔ έχει παγιωθεί στην πρώτη θέση με διαφορά.

Τι έχει πετύχει ο κ. Μητσοτάκης; Πρώτα απ όλα κερδίζοντας από το πουθενά και μεταλλάσσοντας τη ΝΔ , απέδειξε ότι είναι ταχύτατος στο να ασκεί διοίκηση. Και δεύτερον ότι είναι αξιόπιστος. Δεν είπε ούτε ένα ψέμα, δεν έδωσε ούτε μια υπόσχεση, εκπροσωπεί την σκληρή και ωμή αλήθεια και είναι αυτό που χρειάζονται και οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι εταίροι μας.

Με τον κ. Μητσοτάκη απέναντί του, ο κ. Τσίπρας έπαψε να έχει τη τύχη με το μέρος του. Τώρα έχουν κάποιον για να τον αλλάξουν. Κατ αυτούς ικανό και αξιόπιστο. Το άστρο του κ. Τσίπρα σιγοσβήνει λοιπόν. Την ημερομηνία της αποχώρησης Τσίπρα θα την ορίσουν πρώτα οι εταίροι όπως έκαναν και με τον Παπανδρέου και με τον Σαμαρά. Οσονούπω.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης