Η τρόικα δίδει θετική έκθεση για την Ελλάδα

Η τρόικα παραδέχεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο στην έκθεσή της που θα δοθεί στο Eurogroup. Μετά από αυτά άρχισαν και κάποιες θετικές δηλώσεις.

" Η Αθήνα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και με την ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά υπάρχουν ακόμη ζητήματα χρηματοδότησης που πρέπει να απαντηθούν", δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, αναφερόμενη στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Όλοι εργάζονται υπό μεγάλη πίεση προκειμένου να διευθετήσουν τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά», επισήμανε η κ. Κοτέ και επανέλαβε ότι είναι μάλλον απίθανο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να λάβουν απόψε απόφαση για την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 από την ελληνική Βουλή, εξέφρασε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί ένα, ακόμη, βήμα προς την αποδέσμευση της δανειακής βοήθειας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης