Η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο απόκρυψης των πολιτικών προσώπων που έχουν μαύρο χρήμα στην Ελβετία

Ισχυρό σενάριο ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ και ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ του μαύρου πολιτικού χρήματος που βρίσκεται στη Ελβετία προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για 20 δισ. ευρώ που είναι κατατεθειμένα στην Ελβετία με άγνωστους ιδιοκτήτες.

Αυτό το ποσό των εικοσι δισ. ευρώ που βρίσκεται σε καταθέσεις στην Ελβετία, θα έχει σύντομα... ελληνικά ονοματεπώνυμα. Το υπ. Οικονομικών της Ελβετίας θα δώσει λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών. Το αντίστοιχο υπουργείο στην Ελλάδα πιστεύει ότι το 99% των χρημάτων αυτών δεν έχουν δηλωθεί - φορολογηθεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ωστόσο, η κυβέρνηση προωθεί δυο εναλλακτικά σενάρια για τους συγκεκριμένους καταθέτες. Το πρώτο συγκαλύπτει τους παρανομούντες ενώ το δεύτερο τους αποκαλύπτει. Αυτοί... διαλέγουν!

Αναλυτικότερα:

* Το πρώτο είναι όσοι καταθέτες το επιθυμούν, να παραμείνουν ανώνυμοι, πληρώνοντας κάθε χρόνο έναν φόρο. Στην περίπτωση αυτή ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ προκλητικά όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που κατέθεσαν στην Ελβετία τις μίζες και το μαύρο χρήμα και θα παραμείνουν άγνωστοι στο κοινό , καταβάλοντας ένα μέρος από την λεηλασία του δημοσίου χρήματος...

* Το δεύτερο σενάριο είναι να παρουσιαστούν και να δεχθούν να ελεγχθούν. Σε αυτή την περίπτωση θα εξεταστούν οι ισχυρισμοί τους και στο τέλος αφου φορολογηθούν, τα χρήματα θα νομιμοποιηθούν απολύτως.

Βεβαίως η κυβέρνηση μπορεί να ισχυριστεί ότι ήδη ελέγχονται 1.000 πολιτικά πρόσωπα για τις περιουσίες που απέκτησαν στην πολιτική διαδρομή τους. Αυτό δεν αρκεί. Γιατί υπάρχει η δυνατότητα να συγκαλυφθούν οι περιπτώσεις τους, τα χρήματα μπορεί να έχουν κατατεθεί σε τρίτα πρόσωπα κ.ο.κ.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται επίσης ότι "αυτή ακριβώς η τακτική επελέγη από χώρες που πήραν λίστες καταθετών όπως η Γερμανία και η Βρετανία". Ναι αλλά σε αυτές τις χώρες οι πολιτικοί δεν λήστεψαν κρατικό χρήμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης