Η κυβέρνηση έδωσε στην ΛΑΡΚΟ Γη και Ύδωρ και... καθυβρίζεται

Μόνο μια κυβέρνηση με αδυναμία να προβάλλει το έργο της θα μπορούσε να υποστεί ότι η κυβερνηση της ΝΔ στην ΛΑΡΚΟ. Δόθηκαν 120 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους κατά παράβαση καθε λογικής και όμως: Η κυβέρνηση λιθοβολείται από κόμματα, συνδικάτα ενώ οι ευεργετημενοι εργαζόμενοι διαδηλώνουν και κλείνουν δρόμους.

Δείτε τα πρωτοφανή μέτρα στήριξης που έχει πάρει η κυβέρνηση- και όσα συνεχίζονται - για τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ. Αυτά είναι: 

1. Οι συμβάσεις των εργαζομένων, καταγγέλθηκαν, στις 28/07/2022 και οι εργαζόμενοι έλαβαν αποζημιώσεις απόλυσης συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ. 

2. Στη συνέχεια ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ, και κατά το διάστημα από 28/07/2022 έως 10/04/2024 ο Ειδικός Διαχειριστής σύναψε μαζί τους επτά συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αν και χωρίς εργασία οι πληρωμές μισθών και οι καταβολές ενσήμων τους συνεχίστηκαν κανονικά. Μάλιστα δόθηκε και επιπλέον τελευταία παράταση έως 12/05/2024.

3. Στη συνέχεια καταρτίστηκε Πρόγραμμα απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ σε δημόσιους φορείς. Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έως δύο έτη συν ένα, για όσους είναι έως 55 ετών και έως επτά έτη για όσους είναι 55 ετών και άνω, με ακαθάριστη μηνιαία αμοιβή 1.210 ευρώ μικτά ή 1.000 ευρώ καθαρά.
Θα μεταταχθούν σε Περιφέρειες, Δήμους, Κέντρα Υγείας, τη ΔΥΠΑ και τον e-ΕΦΚΑ, σε περιοχές κατά το δυνατόν πλησίον των κατοικιών των εργαζομένων. 

4. Η κυβέρνηση επίσης παράτεινε τη δυνατότητα χρήσης των κατοικιών Λάρυμνας και Αγίου Ιωάννη, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διάθεσης των περιουσιακών στοιχείων. Για το σκοπό αυτό ψηφίστηκε ειδική τροπολογία. 

- ΈχεΙ εξασφαλιστεί η διαμονή των πρώην εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στους οικισμούς που υφίστανται στους χώρους της επιχείρησης,

– η διενέργεια πράξεων για την κάλυψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας για αναγκαίες θεραπείες, 

– η λειτουργία των ιατρείων στους χώρους της ΛΑΡΚΟ και την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αυτών. 

Δηλαδή στην ΛΑΡΚΟ δεν απολύθηκε κανείς, πήραν τις νομιμες αποζημιώσεις, πληρωνονται εδώ και δυο χρόνια χωρις να εργάζονται και τους βάζουν στο Δημόσιο! Έχει γίνει ποτέ αυτό για άλλους εργαζόμενους; Και η κυβέρνηση υβρίζεται καθημερινά και απολογείται...

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Στον κόμβο του Μαρτίνου στο 117 χιλιόμετρο απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, εργαζόμενοι και συγκεντρωμένοι που μετακινήθηκαν από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Ήδη η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία και διοχετεύει την κίνηση στους παραδρόμους.

Γι’ αυτούς που κινούνται από Αθήνα προς Λαμία εκτρέπεται η κυκλοφορία από τον κόμβο του Κάστρου και μέσω του παραδρόμου επανέρχονται στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας. Αντίθετα αυτοί που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα μετά τα διόδια της Τραγάνας, στον κόμβο της Μαλεσίνας εγκαταλείπουν την εθνική οδό, κινούνται στον παράδρομο και επανέρχονται στον κόμβο του Κάστρου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης