Η Εύα Καϊλή δηλώνει έκπληκτη - Μάλλον μπορεί να δικαιολογήσει τα χρήματα που βρήκαν - Μέτσολα: Δεχόμαστε επίθεση

Χρήματα που μπορεί εύκολα να δικαιολογήσει βρήκαν στην Εύα Καϊλή οι διωκτικές αρχές στο Βέλγιο. Από την έναρξη της επιχείρησης έχουν διεξαχθεί 20 έρευνες -19 σε οικίες, 1 στο ευρωκοινοβούλιο.

Έχει βρεθεί το ποσό των 600.000 ευρώ στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι150.000 ευρώ στο σπίτι της κ. Καϊλή και ποσό, που δεν διευκρινίζεται επακριβώς, σε βαλίτσα που φέρεται να είχε στην κατοχή του ο πατέρας της Ελληνίδας πρώην αντιπροέδρου της ευρωβουλής, που αφέθηκε ελεύθερος.

Τα χρήματα είναι μέσα στο περιθωριο των εσόδων της Εύας Καϊλή αφού έχει εισπράξει σχεδόν 3.000.000 ευρώ από τις βουλευτικές της αποζημιωσεις. 

Παράλληλα η ίδια φέρεται να έχει δηλώσει έκπληκτη για την σύλληψή της, να εξηγεί ότι δεν έχει εμπλοκή με δραστηριότητες του συντρόφου της, ενω έχει ήδη προσλάβει Βέλγο δικηγόρο.

Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άτομα. Τέσσερις από αυτούς, μεταξύ των οποίων και βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τέθηκαν υπό κράτηση. Οι ύποπτοι αυτοί θα εμφανιστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Politico, επικαλούμενο τις βελγικές εισαγγελικές αρχές, σε εξέλιξη βρίσκεται έφοδος των αστυνομικών αρχών σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση, τόνισε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα μιλώντας στο Στρασβούργο. «Και ο δρόμος μας για ανοιχτές, ελεύθερες, δημοκρατικές κοινωνίες δέχεται επίθεση», προσέθεσε.

«Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την αναφερόμενη Αντιπρόεδρο οποιοδήποτε καθήκον και ευθύνη που σχετίζεται με τον ρόλο της ως Αντιπροέδρου και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την έναρξη της διαδικασίας του άρθρου 21 για τη λήξη της θητείας της ως Αντιπροέδρου σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος» επισήμανε η Ρομπέρτα Μέτσολα.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης