Η Ελλάδα θα κυβερνάται από τριανδρία - όπως στην Αρχαία Ρώμη - χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν άλλα πρόσωπα και θεσμοί

Έναν ολόκληρο μήνα μετά τις εκλογές και η Ελλάδα παραμένει ακυβέρνητη χώρα. Αντί σχεδίου, κυριαρχούν η παραίτηση ενός υφυπουργού πριν καν... αναλάβει (!), οι δηλώσεις μιας υφυπουργού ότι δεν έχει αντικείμενο (!) και το χειρότερο: Η απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών να υποβαθμίσουν τον υπουργό Οικονομικών και να συγκροτήσουν ένα μη θεσμικό και ανύπαρκτο στην ουσία φορέα που θα... κυβερνά πάνω από την κυβέρνηση και την Βουλή! Τους... ίδιους τους εαυτούς τους!

Η υποβάθμιση Στουρνάρα - που σημειωτέον κινήθηκε σοφά στις Βρυξέλλες στο Eurogroup - έγινε με άμεσο τρόπο από τον κ. Βενιζέλο. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μετείχε σε μέρος της σύσκεψης με τους τρείς αρχηγούς το απόγευμα, είπε ότι έχει την ικανότητα και την εμπειρία να εφαρμόσει τις αποφάσεις... «που έχουμε συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί»!

Το αίτημα να λαμβάνονται πρώτα οι αποφάσεις για τη δανειακή σύμβαση σε επίπεδο των τριών πολιτικών αρχηγών και εν συνεχεία αυτές να εκτελούνται από τον υπουργό Οικονομικών ήταν ένα από τα κομβικά που αναμενόταν να θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη. Και έγινε δεκτό!

Η απόφαση των τριών να συγκροτήσουν μια άτυπη τριανδρία στα πρότυπα των... Ρωμαϊκών χρόνων δεν έχει προηγούμενο. Υποβαθμίζεται ο ρόλος του πρωθυπουργού, ακυρώνεται η κυβέρνηση στο σύνολό της, δημιουργείται ένα καθεστώς απολυταρχικό αφού ΤΡΕΙΣ άνθρωποι θα υποκαταστήσουν θεσμούς και πρόσωπα. Από την απολυταρχία του ενός (του εκάστοτε πρωθυπουργού) περάσαμε στην απολυταρχία των τριών!

Η τριανδρία αποφάσισε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση της επαναδριαπραγμάτευσης (μάλλον αρχές Σεπτεμβρίου), ενώ θα ξανασυναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης