Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε (Ανυποχώρητοι και οι δυο)

Η διαπραγμάτευση Μέρκελ - Τσίπρα ξεκίνησε με τον κλασικό τρόπο: Και οι δυο πλευρές δηλώνουν ανυποχώρητες!

Η Γερμανία σύμφωνα με έγγραφο που "διέρευσε", ζητεί δέσμευση της Ελλάδας ότι θα τηρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα. Σύμεωνα με το γερμανικό έγγραφο που παρουσιάζει το Reuters, η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει από τα όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο.

Αναφέρει σχετικά: «στόχος είναι η συνέχιση της συμφωνηθείσας μεταρρυθμιστικής ατζέντας (όχι υπαναχώρηση από τα μέτρα), η κάλυψη μεγάλων τομέων όπως η διοίκηση των εσόδων, η φορολόγηση, η διαχείριση των δημοσιονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υγεία, οι συντάξεις, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της διαφθοράς».

Μεταξύ άλλων η θέση της Γερμανίας είναι:

- Η τρόικα πρέπει να παραμείνει στη θέση της.

- Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι το μαξιλάρι ασφαλείας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και των φορολογικών και στατιστικών αρχών.

- Η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016, καθώς επίσης και να κλείσει το υπόλοιπο κενό στον προϋπολογισμό του 2015 για να επιτύχει τον συμφωνημένο στόχο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

οι σκληρές θέσεις που διατυπώνονται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, «αποδεικνύουν ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση», δηλώνουν από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές.

Εκτιμούν επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης»

Η απάντηση όμως της κυβέρνησης είναι εξίσου σκληρή καθώς οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης