Η δεξαμενή όσων πολιτών απέχουν το στοίχημα για τον κ. Μητσοτάκη

Γιατί η ΝΔ δεν εισπράττει ποσοστά από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ; Το molonoti.gr έχει διατυπώσει την άποψη ότι κύρια αιτία είναι η μη διατύπωση ενός σχεδίου ΔΙΠΛΑ από τα μνημόνια που να ανακουφίζει την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Επιπλέον δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Έχουμε επίσης υποστηρίξει ότι έχει παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις εντός και εκτός Βοιλής που τον δείχνουν όμοιο με τον Τσίπρα. Αυτά λέμε εμείς, οι πολίτες τι λένε;

Η Alco έθεσε προσφάτως το ερώτημα «γιατί η Ν.Δ. δεν εισπράττει τη φθορά της κυβέρνησης;» και πήρε τις εξής ενδιαφέρουσες απαντήσεις: Το 50% απάντησε «για το κυβερνητικό της παρελθόν», το 22% ότι «δεν άλλαξε» και μόνον το 12% ότι «δεν πείθει ο κ. Μητσοτάκης» ή ότι «δεν έχει προτάσεις» (9%).

Είναι δε ακόμη πιο εντυπωσιακό ότι στο αντίστροφο ερώτημα «ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της κυβέρνησης» το 43% απάντησε το «παρελθόν των αντιπάλων της»(!) και μόνον το 11% «ο Αλέξης Τσίπρας» ή «η πολιτική του» (2%).

Υπάρχει μια ακόμη καταγραφή που εντυπωσιάζει. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευε, η ΝΔ είδε να την ψηφίζουν 200.000 λιγότεροι ψηφοφόροι (από τους 750.000 που δεν προσήλθαν σε σχέση με τον Ιανουάριο).

Ιδού λοιπόν το στοίχημα για τον κ. Μητσοτάκη. Όχι μόνον να κερδίζει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει ήδη ένα 10% από την εκλογική του δύναμη) αλλά να πείσει να προσέλθουν στις κάλπες όσοι απέχουν.

Πώς θα τους πείσει όμως χωρίς σχέδιο και μέτρα για τις ζωές τους;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης