Επιμένει στο «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης» ο Ανδρουλάκης - Βάζει και τον εαυτό του στο κάδρο για πρωθυπουργό

Στο κάδρο των υποψήφιων πρωθυπουργών βάζει τον εαυτό του ο Νίκος Ανδρουλάκης, περιγράφοντας το σχέδιό του για ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «όποιο κόμμα οδηγήσει, με δική του ευθύνη, τη χώρα σε αστάθεια θα τη χρεωθεί», ότι εκείνος θα αναζητήσει προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες κι ότι τα πρόσωπα που θα εφαρμόσουν το συμφωνημένο σχέδιο θα είναι υψηλού κύρους και ικανά να εκφράσουν τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ωστόσο, πως «αν έχουμε ένα χαμηλό ποσοστό, ο λαός μας λέει “πήγαινε στην αντιπολίτευση” και σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι: «Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πολιτικό συμπλήρωμα».

«Υποψήφιοι Πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης λένε ο ένας για τον άλλον: “Είναι κακός κυβερνήτης, επικίνδυνος”. Συμφωνώ. Διότι θεωρώ ότι και οι δύο ήταν κακοί κυβερνήτες κι επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον. Επιπλέον, θεωρώ ότι η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες, όπου τα πρόσωπα τα οποία θα υλοποιήσουν τις συγκλίσεις, που θα υπάρξουν, θα είναι υψηλού κύρους και θα μπορούν να εκφράσουν αυτές τις μεγάλες αλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Για το ίδιο θέμα εξήγησε ακόμη ότι:

«Αν έχουμε μια ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, τότε θα ξεκινήσουμε - με την εντολή που θα πάρουμε – προσπάθεια να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις. Αν επιτευχθούν οι προγραμματικές συγκλίσεις βάσει των προτεραιοτήτων που θέτουμε για τη χώρα, τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής. Δεν διορίζω, δηλαδή, εγώ την κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως και σε όλη την Ευρώπη, είναι με πρόσωπα κοινής αποδοχής».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης