Ενεργοποιείται η λίστα Λαγκάρντ που κακώς πολιτικοί την έκρυβαν

Κακώς Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος δεν αξιοποίησαν την λίστα Λαγκάρντ με τους 1991 μεγαλοκαταθέτες. Απολύτως νόμιμη είναι η αξιοποίηση της, σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, που με έγγραφό τους προς το ΣΔΟΕ ζήτησαν την επί της ουσίας διερεύνηση και των 1.991 προσώπων που εντοπίστηκαν να έχουν καταθέσεις, συνολικού ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ στην τράπεζα HSBC, στη Γενεύη.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν να διερευνηθεί κάθε περίπτωση ξεχωρστά για πάσης φύσεως οικονομικά αδικήματα -φορολογικά αλλά και ποινικά, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Για κάθε μία περίπτωση που θα ελέγχεται από το ΣΔΟΕ, εφόσον προκύπτει η τέλεση αδικήματος, θα σχηματίζεται αυτοτελής δικογραφία που θα διαβιβάζεται για τα περαιτέρω.

Ως προς την προκαταρκτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους οικονομικούς εισαγγελείς, προσεχώς αναμένεται να κληθούν προς μαρτυρική κατάθεση και τα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδρομή της λίστας, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος ο οποίος παρέδωσε τη λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης, του παρέδωσε ορισμένα μόνο ονόματα ζητώντας του όχι να διενεργήσει έρευνα, αλλά να ελέγξει το προφίλ τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης