Εμφάνιση πρωθυπουργού στην Πάτρα από τον κ. Τσίπρα - Προγραμματικές δεσμέυσεις, ήπιοι τόνοι, κλίμα ενθουσιασμού

Ο κ. Τσίπρας έκανε προγραμματικές δηλώσεις ως ο επόμενος πρωθυπουργός.. Πάνω από 5.000 πολίτες δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και νίκης. Τον διέκοπταν με συνθήματα και επευφημίες. Η εμφάνιση πρωθυπουργού από τον κ. Τσίπρα στην Πάτρα, έγινε με μια μεστή ομιλία στην οποία ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πιστοποίησε την υιοθέτηση μιας πολιτικής "ρεαλισμού και υπευθυνότητας".

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε μόνο για το τι θα πράξει ως κυβερνήτης της χώρας για την ανακούφιση των πολιτών και της οικονομίας, αλλά περιέγραψε μα ακρίβεια την οικονομική κατάρρευση της Δυτικής Ελλάδας και δεσμεύτηκε για μέτρα ανάκμψής της με κυρίαρχοα τις υποδομές, τον τουρισμό και την αναγέννηση της παραγωγής.

Δεσμεύτηκε επίσης ολόκληρο το παραλιακό μέωπο της πόλης να απελευθερωθεί υπέρ του Δήμου (αίτημα δεκαετιών που φράζει την πόλη σε σχέση με την θάλασσα)

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει πλέον με ποσοστά αυτοδυναμίας, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο κόμμα του «οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες "να μην αφήσετε καμία ψήφο να πάει χαμένη. Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία. Αυτό το βήμα θα το ολοκληρώσουμε, όλες και όλοι μαζί, την Κυριακή. Και την Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ενωθεί με το ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την Ελλάδα» υπογράμμισε.

Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

"Το κόμμα του κ. Σαμαρά με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς και αυτό το κόμμα που κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία. Αντί για επιχειρήματα φόβος, τρομοκρατία και κομουνιστικός κίνδυνος» είπε ο κ. Τσίπρας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης