Είχαν ετοιμάσει ποινικές διώξεις κατά Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά για τις κομματικές χρηματοδοτήσεις! - Τους πρόλαβαν με τροπολογία!

Διώξεις κατά πρωθυπουργών και 100 άλλων προσώπων είχε ετοιμάσει η Δικαιοσύνη αλλά μάταια. Τώρα απλώς εισαγγελείς παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και είναι πολύ πιθανό να επέμβουν όταν παραδοθούν από τις ελεγκτικές εταιρείες τα τελικά πορίαματα. Υπάρχει η βεβαιότητα ότι έχουν γίνει ποινικά κολάσιμες πράξεις... Υπό αυτή την έννοια, ο κ. Βενιζέλος ίσως δεν έπραξε σωστά αποκαλύπτοντας την οικονομική εσωκομματική διαφθορά στο ΠΑΣΟΚ και ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου.

Βεβαίως από την άλλη θα επωμιζόταν ο ίδιος μια δυσωδία για την οποία δεν έχει ευθύνη.

Οι οικονομικοί κ. Πεπόνης και Μουζακίτης κατά τη διάρκεια της θητείας τους προχώρησαν με τόλμη σε έρευνες για τις κομματικές χρηματοδοτήσεις. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν την άποψη, της δίωξης των υπευθύνων των κομμάτων, ακόμα και δύο πρώην και του νυν πρωθυπουργού, παρά την ψήφιση πρόσφατης τροπολογίας που αθωώνει όλους τους εμπλεκόμενους (πολιτικούς και στελέχη τραπεζών)..!

Οι δυο εισαγγελείς εκτιμούσαν ότι μέσα από την άσκηση δίωξεων και κατά Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά (!), θα υπήρχε μια σπουδαία σε έκταση ενημέρωση των πολιτων "για το πως διαχειριζόταν το πολιτικό σύστημα τα χρήματα του δημοσίου και των τραπεζών και στην περίπτωση των κομμάτων τους". Μικρή σημασία θα είχε αν μετά οι διώξεις πήγαιναν αρχείο.

Κατά τους εισαγγελείς, τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα αξίωναν δάνεια χωρίς καμία εξασφάλιση, ενώ ταυτόχρονα στα κόμματά τους γινόταν "πάρτι" μαύρου χρήματος και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Σημειωτέον ότι η σχετική έρευνα είχε ολοκληρωθεί και ήσαν έτοιμες περίπου 100 διώξεις προσώπων: Οι τρεις πρωθυπουργοί, στελέχη των κομμάτων τους, στελέχη των τραπεζών που δανειοδότησαν τυφλά κ.α. Το πολιτικό σύστημα με μια νυκτερινή τροπολογία έστειλε στο καλάθι των αχρήστων όλη αυτή την μεγάλη αλήθεια...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης