Σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε στην ομιλία του, στη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Συγκεκριμένα, στράφηκε κατά του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη χρειάστηκε ένα νεύμα από εξωθεσμικούς παράγοντες για να προχωρήσει σε κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «χρειάστηκε να υπάρξει ένα σήμα από κάπου εξωθεσμικά για να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας», ενώ όπως είπε, είχε την ευκαιρία να το κάνει κατά την διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Εξεταστικής καταθέτοντας πρόταση ποινικής δίωξης κατά υπουργών, περιγράφοντας αδικήματα ή να καταθέσει τότε πρόταση μομφής. Όμως όπως είπε, «δεν περιμένατε ούτε να περάσει μια μέρα μετά από κυριακάτικο δημοσίευμα για να μην φανεί ότι είστε τόσο στοιχισμένοι».
Ο κ. Φλωρίδης, αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νικόλας Φαραντούρης, λέγοντας ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει σχέση με την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία που ξεκινάει από το 1974 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Η άποψη ότι χρειαζόμαστε ελεύθερες εκλογές δεν είναι ξεκάρφωτη μόνο από τον αρχηγό της. Την ακολούθησε και ο κ. Φαραντούρης που κάλεσε σε επέμβαση ξένων δυνάμεων, καλώντας την Ευρωπαία Εισαγγελέα να ρίξει την κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στη διαμόρφωση του χώρου μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Φλωρίδης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα λέγοντας: «Πόση σπέκουλα για τα μπαζώματα. Για φαντάσου. Εκεί δίπλα βρέθηκαν φορτηγά με χώματα, όταν έγινε το δυστύχημα έπρεπε μηχάνημα να ανοίξει δρόμους - έχει γκρεμούς εκεί. Όσοι κάνουν σπέκουλα για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα». «Η κυβέρνηση εγκαλείται από ετερόκλητες δυνάμεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν σύννεφο να μην φανεί η αλήθεια, μετέρχονται μεθόδους για να μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Τέλος, ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου για το δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση της συγκάλυψης, όπως μας κατηγορείτε, ανταποκρίθηκε τον Ιούλιο του ‘23 στο αίτημα των ανακριτών και έφερε καταπείγουσα διάταξη για να μπορέσουν οι ανακριτές να ακούσουν τις συνομιλίες».
Πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες ήταν απομαγνητοφωνημένες, αλλά οι προβλέψεις στη νομοθεσία, δεν επέτρεπαν να ακουστούν συνομιλείς από μεταξύ όλων των πιθανών εμπλεκομένων των μηχανοδηγών μεταξύ τους, των σταθμαρχών. Ψηφίστηκε όπως είπε διάταξη που διερευνήθηκε το πεδίο έρευνας του ανακριτή, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «προχωράμε στην κατασκευή του χώρου για να διεξαχθεί η δίκη, μαζί με τον περιφερειάρχη Κουρέτα και θα είναι έτοιμος μέχρι τέλος Μαΐου. Θα έχει θέσεις 100 δικηγόρων και για δημοσιογράφους, ώστε να μην ζήσουμε την τραγωδία που ζήσαμε με το Μάτι, που δεν βρίσκατε αίθουσα για να ξεκινήσει η δίκη».