Δυσαρέσκεια ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη στην Αθήνα - Συνεχίζουν το σχεδιασμό που θα οδηγήσει στην αυτοδυναμία

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει η Κουμουνδούρου για την απόφαση του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη, ημέρα που επίσης έχει προγραμματίσει στην πρωτεύουσα την προεκλογική του συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα και του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ακριβώς ώρα, λίγο πιο μακριά, στην Ομόνοια, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, θα εμφανιστεί και ο ηγέτης των Podemos της Ισπανίας Πάμπλο Ιγγλέσιας.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον Περισσό για παραβίαση του «εθιμικού δικαίου», καθώς παραδοσιακά την Πέμπτη πριν από τις εκλογές στην Αθήνα πραγματοποιεί την συγκέντρωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα.
 
Η συγκέντρωση του ΚΚΕ, μάλιστα, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε μαγνητοσκόπηση, μετά τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδηγεί πηγές της Κουμουνδούρου να μιλούν στα παρασκήνιο για «συμπαιγνία με την κυβέρνηση», εκτίμηση που αναμένεται να προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του Περισσού. 

Πολύ περισσότερο, καθώς την τελευταία εβδομάδα θα ενταθεί ο ανταγωνισμός των δύο κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ που στοχεύει στην αυτοδυναμία, να πιέζει το ΚΚΕ.

Στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να προσαρμόζουν την τακτική τους στην επίτευξη αυτοδυναμίας την προσεχή Κυριακή, εκτιμώντας ως ρεαλιστικό το στόχο τους.

Εκτιμούν, μάλιστα, πως η τακτική της ΝΔ να φέρνει στο κέντρο της αντιπαράθεσης θέματα όπως ο ΕΝΦΙΑ, η υπερφορολόγηση, η καταστροφή της μεσαίας τάξης που θα επέλθει από τον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται εναντίον της, αφού θυμίζει τα «πεπραγμένα» της συγκυβέρνησης. «Είναι σαν ο δολοφόνος να ξαναγυρνά στον τόπο του εγκλήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαία πηγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης