Διέκοψαν τη Ντόρα Μπακογιάννη

Ένταση στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

 

Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη διεκόπη μετά από τοποθέτησή της ότι «ο πρόεδρος φοβάται το συνέδριο γιατί φοβάται μήπως τεθεί θέμα ηγεσίας».
«Έχουμε πρόεδρο εκλεγμένο από το λαό», της είπαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές και εκείνη απάντησε: «Αφήστε με να μιλήσω».
Πηγές από το περιβάλλον της πρώην υπουργού αναφέρουν ότι η κα Μπακογιάννη είπε επ' αυτού ότι «σε ένα συνέδριο ή θα βγει ο Σαμαράς ενισχυμένος ή θα βγει ένας νέος ισχυρός αρχηγός» και απαντώντας στις αντιδράσεις είπε ότι «στη ΝΔ δεν μιλάμε με κράχτες αλλά με επιχειρήματα».
Σύμφωνα με πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Καθαρές κουβέντες. Η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Είναι κρίσιμες οι ώρες που περνάμε. Όχι σε προσωπικές στρατηγικές. Κανένας χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Επανίδρυση της σχέσης μας με την κοινωνία που διαταράχθηκε λόγω εφαρμογής του μνημονίου. Ευρύς διάλογος. Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οδήγησε την παράταξη σε συνέδριο στη Χαλκιδική, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση και τώρα».
Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε μεταξύ άλλων: «Να απευθύνουμε γενικό προσκλητήριο, ευρύτατο κάλεσμα στις κεντροδεξιές δυνάμεις».
Η πρώην υπουργός πρότεινε τη σύσταση δύο ομάδων εργασίας με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος.
«Η μία θα παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και θα εκπονεί σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα και η δεύτερη θα ασχοληθεί με τον ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ», είπε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης