Δημοσκόποι προς ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόβλημα είναι οι μη αναγνωρισμένες εταιρείες όχι εμείς...

Η ΝΔ ανακτά το χάμενο έδαφος δημοσκοπικά και κινείται πλέον στο 35%, κάτι που δείχνει πως η αυτοδυναμία είναι όλο και πιο κοντά. Ήδη τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν αύξηση της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ από 1,3% έως 3.5%, δηλαδή στο 7% περίπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε με τους δημοσκόπους. Ο ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς) απάντησε στο αίτημα του του για δημοσίευση των μη σταθμισμένων πρωτογενών δεδομένων τους, εξηγώντας τους λόγους της άρνησης του μέσω μιας ανακοίνωσης.

Στην ανακοίνωσή – μεταξύ άλλων – τονίζεται πως ο ΣΕΔΕΑ λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και συμπληρώνει ότι με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιούνται οι δημοσκοπήσεις σε όλο τον κόσμο.

Αναφέρει δε: "Υπενθυμίζουμε πως η Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων μπορεί να έχει πρόσβαση στα πρωτογενή αστάθμιστα δεδομένα στο πλαίσιο ελέγχου οποιασδήποτε έρευνας. Ως εκ τούτου, εάν κάποιος επιθυμεί πρόσθετο έλεγχο σε μια δημοσκόπηση, μπορεί να προσφύγει στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων από εταιρείες που δεν ακολουθούν τις επιταγές του νόμου, δεν ανήκουν στον ΣΕΔΕΑ και δεν ελέγχονται για τις έρευνές τους".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης