Δεν περνά από την Βουλή το δημοψήφισμα

Πλήρης η επιβεβαίωση του molonoti.gr  που το είχε προβλέψει έγκαιρα.

Από την Τρίτη το απόγευμα το molonoti.gr πρώτο σε όλη την Ελλάδα είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του ότι είναι θέμα χρόνου η αναδίπλωση Παπανδρέου, για να πάρει πίσω το δημοψήφισμα. Αιτία οι ισχυρές πιέσεις από παντού. Ήδη η πιθανότητα να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα είναι ελάχιστη, αφού το Πασόκ δεν θα συγκεντρώνει 151 βουλευτές στη Βουλή αν και όταν φέρει το θέμα.

Ήδη πέντε βουλευτές του Πασόκ, δηλώνουν απερίφραστα ότι θα ψηφίσουν ''όχι'' στο δημοψήφισμα. Εκτός των τριών κυριών (Μιλένα Αποστολάκη, Εύα Καΐλή, Βάσω Παπανδρέου) και οι κύριοι Βαρδίκος και Καρτάλης δήλωσαν επίσημα ότι θα ψηφίσουν ''όχι''. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί. Και έτσι να μείνει πάντως το Πασόκ έχει 148 ''ναι''.

Στο μεταξύ οι αντιδράσεις κορυφώνονται. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν μπορεί το δημοψήφισμα να αφορά το ευρώ, ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε να συνέλθει η ΚΟ και μάλιστα από το πρωί βουλευτές του Πασόκ συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα τη σύγκληση της  για να συζητηθεί το θέμα, ενώ η Φώφη Γεννηματά είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μην γίνει το δημοψήφισμα. Στο μεταξύ αντίστοιχες είναι οι πιέσεις από τους ευρωπαίους εταίρους που ουσιαστικά ζητούν να μην γίνει το δημοψήφισμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης