Δανειστές: Κόψτε τους μισθούς για δύο μήνες!

Εξωφρενική απαίτηση για να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα ρευστότητας

 

«Είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις», απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν οι δανειστές πρότειναν να μην πληρωθούν μισθοί για 1-2 μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν πως η σχετική αναφορά από τους πιστωτές -την οποία αποκάλυψε η συνεργάτιδα του Γιάνη Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη- έγινε στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες, πριν συνεδριάσει την Τρίτη το Brussels Group.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άμεση ήταν η αντίδραση του Βαρουφάκη που έκοψε την κουβέντα, θέλοντας να σταματήσει εν τη γενέσει τους όσους εκ των δανειστών ζητούσαν να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ρευστότητας με την προσωρινή διακοπή της μισθοδοσίας.
Στο μεταξύ, σε άκρως αποκαλυπτικές πληροφορίες για το κλίμα των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα και τις προτάσεις που τίθενται επί τάπητος, προχώρησε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη, σημειώνοντας πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλές φορές απαξιωτικό προς την Ελλάδα.
«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες», είναι μία από τις φράσεις της που είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις συζητήσεις, αλλά και του τρόπου που οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό ζήτημα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης