Γιούνγκερ: Δεν είμαι ικανοποιημένος

Την ανησυχία του για την αργή πρόοδο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε από τις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του μαζί με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.
Συγκεκριμένα ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος δήλωσε πως, «παραμένω ανήσυχος και δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Θα ήθελα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να ανασυνταχθούν».
 Η έκκληση του Γιούνκερ για ανασύνταξη, έρχεται να προστεθεί μαζί με τις προειδοποιήσεις για «ναυάγιο» της αυριανής Συνόδου  και ενδεχόμενη επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γέρουν Ντάισελμπλουμ.
 Τη δήλωση του Γέρουν Ντάισελμπλουμ συμμερίστηκε και ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και όπως φαίνεται από της δηλώσεις του προέδρου Γιούνκερ αλλά και του Ιταλού προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, που δήλωσε πως «η αλληλεγγύη έχει και όρια», η Ευρώπη στέλνει ομοβροντία προειδοποιήσεων στην ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης