Για τις πρόωρες εκλογές είναι ειλικρινής, αλλά τον θέλουν... ψεύτη

Ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο δυο φορές στην ΔΕΘ ότι δεν πρόκειται να κάνει πρόωρες εκλογές. Το είπε στην βασική του ομιλία και το επανέλαβε ερωτηθείς στην συνέντευξη Τύπου. Έχει βαρεθεί να το λέει εδώ και 18 μήνες. Ε, και; Την επόμενη ημέρα ασφαλώς έκπληκτος αλλά και προβληματισμένος βλέπει ότι ΟΛΟΙ τον βγάζουν ψεύτη.

- ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θεωρούν πλέον βέβαιο ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2022. Μάλιστα το ΚΙΝΑΛ επισπεύδει την ανάδειξη του νέου του αρχηγού για να τις... προλάβει.

- Διαπρεπείς της κεντρικής δημοσιογραφίας βεβαιώνουν και αυτοί ότι οι εκλογές είναι 100% σίγουρες και με περισπούδαστο ύφος εξηγούν το γιατί: Έτσι γίνεται πάντα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός διαψεύδει τις πρόωρες μέχρι να τις ανακοινώσει.

- Ακόμα και μέσα στη ΝΔ κάποιοι πιστεύουν ότι "οι εκλογές είναι προ των πυλών" και ετοιμάζονται. Ούτε αυτοί πιστεύουν τον πρωθυπουργό.

Πρόκειται για μια θλιβερή πραγματικότητα που όμως εξηγεί την βαριά πολιτική παρακμή της χώρας. ΟΛΟΙ αυτοί, - κόμματα, δημοσιογράφοι, στελέχη - δεν έχουν καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού αλλά ένας ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ. 

Το γράφω από το 2016 όταν εξηγούσα ότι θα κερδίζει τις εκλογές χωρίς να υποσχεθεί τίποτε. Και το επαναλάμβανα και όταν ως πρωθυπουργός κέρδιζε όλες τις δημοσκοπήσεις συνεχίζοντας να είναι ειλικρινής (εκτός αν τον διέψευδαν εξελίξεις όπως π.χ. η νέα μετάλλαξη Δέλτα). 

Τι δεν καταλαβαίνουν κόμματα, δημοσιογράφοι και στελέχη; Ο κ. Μητσοτάκης όταν λέει "δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές" το εννοεί. Πόσο δύσκολο είναι σε αυτό τουλάχιστον, να τον αξιολογήσουν όπως του αξίζει; Και μάλιστα πόσο θλιβερό είναι να τον θεωρούν... ψεύτη;  

1. Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στην ΔΕΘ που έδωσαν την εντύπωση ότι είναι προεκλογικές δεν είναι. Είναι η μόνιμη πολιτική του: "έχω - δίνω".

2. Δεν έχει να κερδίσει τίποτε αν κάνει πρόωρες εκλογές. Τι να κερδίσει; Πρωθυπουργία και αυτοδυναμία που ήδη έχει; Επιπλέον πιστεύει ότι όταν αρχίσουν τα μεγάλα δημόσια έργα, τα προγράμματα αποκατάστασης πληγέντων η διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων (με πολλές θέσεις εργασίας) κ.α. θα εδραιώσει εύκολα και μακράν την πρώτη θέση.

3. Θυμηθείτε το χθεσινό άρθρο μου: Εκλογές θα γίνουν στις 10 Απριλίου 2023 και η άτυπη προεκλογική περίοδος θα αρχίσει μετά την ΔΕΘ του 2022. 

                                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης