Γιατί ο Εμφιετζόγλου αποφάσισε να κάνει κόμμα

Με έμβλημα το αστέρι της Βεργίνας ο Εμφιετζόγλου αποφάσισε να δημιουργήσει κόμμα και να μπει στην πολιτική με ατζέντα τα εθνικά θέματα και την αντίθεσή του στον τρόπο που συνολικά το πολιτικό σύστημα μεταχειρίζεται την Ελλάδα.

Εμείς, τονίζει στις περιοδείες του στη Βόρεια Ελλάδα, δεν είμαστε πολιτικοί, αλλά ούτε και επιχειρηματίες. Είμαστε πάνω απ’ όλα Ελληνες πατριώτες, χριστιανοί ορθόδοξοι. «Βλέπουμε την ανάγκη να μαζέψουμε όλους τους Ελληνες χωρίς να υπάρχει περιορισμός αν κάποιος είναι δεξιός, κεντρώος ή αριστερός. Τους καλούμε όλους να έρθουν μαζί μας. Να ξαναφέρουμε πίσω τα άξια παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό με τα μνημόνια».

Ο Εμφιετζόγλου υπήρξε παντοτε μαχητής στον κλάδο του αλλά αγάπησε και τον Πολιτισμό. Απόδειξη το κτίριο της νέας πινακοθήκης, εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων που θα στεγάσει τη συλλογή έργων τέχνης του.

Στον χώρο θα φιλοξενηθούν πάνω από 700 σημαντικά έργα της νεοελληνικής τέχνης μεγάλων δημιουργών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών το πολύτιμο έργο του Νικολάου Γύζη, το «Κρυφό σχολειό», που ο κ. Εμφιετζόγλου λέγεται ότι απέκτησε το 1993 έναντι μισού εκατομμυρίου ευρώ. Στην ίδια συλλογή περιλαμβάνονται έργα και άλλων διάσημων ζωγράφων, όπως των Τσόκλη, Λύτρα, Βολονάκη, Μαλέα, Θεόφιλου.

Το πρώτο του έργο το απέκτησε το 1973 στη Θεσσαλονίκη. Νεαρός τότε μηχανικός είχε μαγευτεί με έναν πίνακα του Σπύρου Βασιλείου υπό τον τίτλο «Ακρόπολη- Σπίτι Παρθένη» που είχε εντοπίσει σε γκαλερί της πόλης. 

«Η δημιουργία έχει και το στοιχείο της ελευθερίας και αυτό το στοιχείο το έχουν οι καλλιτέχνες και είναι γοητευτικό» έχει πει ο κ. Εμφιετζόγλου για τους καλλιτέχνες. «Μου δίδαξαν το ατίθασο πνεύμα του μποέμ, του ατόμου που έχει τις ελευθερίες του ακόμη και στα πάθη του, στις υπερβολές, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα που μου έδινε οξυγόνο παλιά».

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

"Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική διότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στα εξωτερικά θέματα και ο επόμενος χρόνος κρύβει πολλές παγίδες. Θα υπάρξουν αναταράξεις στην περιοχή. Δεν είναι μόνο η Τουρκία, αλλά και ο ανταγωνισμός μεταξύ Αμερικής - Ρωσίας - Κίνας», λέγει ο κ. Εμφιετζόγλου που χαρακτηρίζει αρκετά δύσκολη και την κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ένα δημόσιο χρέος το οποίο είναι 300 δισ. ευρώ. Η πολιτική που θα ακολουθηθεί θα είναι πολιτική λιτότητας, η οποία έρχεται μετά από μνημόνια, πανδημία και ακολουθεί ο πληθωρισμός. Πάμε σε δύσκολα μονοπάτια και βλέπουμε ότι το πολιτικό σύστημα δεν είναι αντάξιο των συνθηκών, βλέπουμε με λύπη ότι νοιάζονται κυρίως για το επικοινωνιακό τους προφίλ και τα κομματικά τους συμφέροντα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης