Γιατί μπορεί να γίνουν εκλογές στις 9 Απριλίου λόγω... Τουρκίας

Ενισχύεται το σενάριο για «παράλληλες» κάλπες στην Ελλάδα και την Τουρκία  στις 14 Μαΐου ή στις 21 του ίδιου μήνα. Εάν οι κάλπες της απλής αναλογικής στην Ελλάδα «στηθούν» στις 9 Απριλίου, οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 14 ή τις 21 Μαΐου.

Στη γειτονική χώρα όλα τα δεδομένα δείχνουν πως οι πρώτες προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τούρκος πρόεδρος «φωτογράφισε» στις δηλώσεις του την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στη γειτονική χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας “φτάνει, οι πολίτες έχουν τον λόγο”». Παρόμοια δήλωση έκανε και ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος το περασμένο Σάββατο ανέφερε πως «φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε και χθες πως οι πρώτες εκλογές στη χώρα μας θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο και οι δεύτερες 4 με 5 εβδομάδες μετά.είναι στις 3 ή 10 Μαρτίου να διαλυθεί η Βουλή και θα προκηρυχθούν οι εκλογές. Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση να διεξαχθεί στις 9 Απριλίου και η δεύτερη, με τον νέο εκλογικό νόμο, στις 14 ή στις 21 Μαΐου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης