Βαρουφάκης: Θα τους χαλάσουμε τη μετεκλογική αριθμητική των συνεργασιών

Από τη Νέα Σμύρνη ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας του ΜΕΡΑ25, με ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη. Με σύνθημα «πρώτη φορά ρήξη», ο γραμματέας του κόμματος έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα διατηρήσουν μια υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση. Από την κεντρική πλατεία της περιοχής ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε πως «από εδώ σήμερα ξεκινάμε αυτή τη Συμμαχία όχι μόνο της Ρήξης αλλά και της ελπίδας, μια συμμαχία ήθους και πραγματικής συντροφικότητας. Εδώ ξεκινά η ελπίδα για τη νέα, μεγάλη, αγωνιστική Αριστερά!».


Από τον λόγο του, δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε, «πρώτη φορά ρήξη, με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη. «Πάλι;» μας ρωτάνε. Απαντάμε πως το 2015 δεν έγινε ποτέ η ρήξη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέτρεψε την αποστολή της κυβέρνησής μας τότε. Σήμερα, το κόστος της πρώτης φοράς Ρήξη είναι η επένδυση στο μέλλον μας!». Ο Γιάνης Βαρουφάκης, έχει απορρίψει κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως λέει, δεν κλήθηκε ποτέ σε προεκλογικό διάλογο. Αυτή άλλωστε ήταν η απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, η οποία ήταν απολύτως δεσμευτική προϋπόθεση ώστε να συμμετάσχει το ΜΕΡΑ25 σε κυβέρνηση συνεργασίας.


«Το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή για να τους χαλάσουμε τη μετεκλογική αριθμητική των συνεργασιών που ετοιμάζουν για να περάσουν το επόμενο μνημόνιο όταν σκάσει η επόμενη οικονομική κρίση, υπό την ηγεσία κάποιου αχυράνθρωπου και με τις ευλογίες της ολιγαρχίας ασχέτως του πολιτικού πρόσημου», σχολίασε αποκρυσταλλώνοντας και τους στόχους του κόμματός του. Όπως είπε, οι 7+1 προτάσεις αλλά και το πρόγραμμα των 100 ημερών, δηλαδή το προγραμματικό σχέδιο του ΜΕΡΑ25, μπορεί να φέρει «την ανάσα στην κοινωνία και την ελπίδα στη νεολαία».

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση για την οικονομία.. Όπως είπε, «η κυβέρνηση μιλά για «επενδύσεις» και «πλεονάσματα» με οργουελική διαστροφή του νοήματος των λέξεων! «πλεόνασμα κυβέρνησης» = η αφαίμαξη των φορολογούμενων που τελικά καταλήγει στην ολιγαρχία. «επενδύσεις» = το ξεπούλημα των περιουσιών της ελληνικής κοινωνίας με τα χρήματα να καταλήγουν σε φορολογικούς παράδεισους».

Τον Γιάνη Βαρουφάκη υποδέχθηκε στο βήμα η βουλευτής του κόμματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Σοφία Σακοράφα με μια θερμή αγκαλιά. Στη τοποθέτηση της ανέφερε πως σήμερα, «ξεκινάμε γιατί πιστεύουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, να κρατήσουμε ζωντανό τον αγώνα, μαζί με τα κινήματα και την κοινωνία. Δείξαμε ότι υπάρχει εναλλακτική στο μονόδρομο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ της υποταγής, ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς!». Από την δική του πλευρά, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα με το ΜΕΡΑ25, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ως κυβέρνηση εφάρμοσε σκληρές μνημονιακές πολιτικές, ενώ ως αντιπολίτευση στήριξε περίπου το 60% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ανέδειξε το ΜΕΡΑ25 ως το μοναδικό κόμμα που μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες και ειδικότερα στις νεότερες ηλικίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης