Βαρουφάκης: Βάζει «πάγο» στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ!

 

Μήνυμα του υπουργού Οικονομικών από το Κόμο

 

«Μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές», είπε από τη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας όπου βρίσκεται για το οικονομικό φόρουμ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ξεσηκώνοντας εκ νέου «θύελλα» με τις δηλώσεις του.

Μία μόλις μέρα μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη φωτογράφηση με τη σύζυγό του για το περιοδικό Paris Match, μιλώντας στο Κόμο της βόρειας Ιταλίας, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους της.
Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Forum Ambrosetti στο Κόμο, ο υπουργός Οικονομικών είπε, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να «”παγώσει” ή να καθυστερήσει» κάποιες υποσχέσεις που έγιναν προεκλογικά, ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στις πλευρές που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και να τις (σ.σ. τις υποσχέσεις) θέσουμε σε εφαρμογή στο πλαίσιο των τεσσάρων ετών της κυβερνητικής θητείας.  «Το πρόγραμμά μας είναι τεσσάρων ετών, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να υποσχέσεις μας να γίνουν σεβαστές σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Αν αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να τις “παγώσουμε” προσωρινά ή να καθυστερήσουμε την εφαρμογή τους, θα το κάνουμε για να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη στους εταίρους μας και να αναπτύξουμε την οικονομία, με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτές αργότερα», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης