Αποσύρεται από τους δρόμους η Χρυσή Αυγή - Εγκαταλείπει την βία και στρέφεται στον... κοινοβουλευτισμό

Αλλάζουν εντελώς πρακτικές στην "Χρυσή Αυγή". Οι εμπρηστικές δηλώσεις, τα βίαια επεισόδεια, οι περιπολίες με δίκυκλα στις γειτονιές, πιθανόν και οι μαύρες μπλούζες με το λογότυπο του κόμματος εγκαταλείπονται. Πλέον η ηγετική ομάδα που βρίσκεται εκτός φυλακών, μηδενίζει την παραβατική δραστηριότητα και - έκπληξη..! - θα προσπαθήσει να ανακτήσει ποσοστά και φήμη μέσα από την καλώς εννούμενη κοινοβουλευτική δράση.

"Θα διασωθούμε μόνο αν γίνουμε ένα κανονικό κόμμα" είναι η τωρινή αντίληψη τους.

Στην "Χρυσή Αυγή" καταννοούν ότι το παλιό δόγμα "όλοι εναντίον μας και εμείς εναντίον όλων" έχει ήδη αποδειχθεί καταστροφικό. Έτσι θα εφαρμοστεί ένα νέο δόγμα, πρωτόγνωρο είναι η αλήθεια : Δεν δίνουμε καμία απολύτως αφορμή στο σύστημα εξουσίας και η μάχη περνά από τους δρόμους στα έδρανα της Βουλής, με σωρεία ερωτήσεων και άλλων νόμιμων κοινοβουλευτικών πράξεων. 'Όχι λάδι στη φωτιά" δηλαδή, δεδομένου ότι μια νέα ποινικά κολάσιμη πράξη ισούται πλέον με προφυλάκιση για όποιον την κάνει.

Τα πρώτα δείγματα της ΧΑ είναι ήδη γεγονός. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δήλωσε στον ανακριτή :«Λυπάμαι πραγματικά για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, δεν είμαι ναζιστής και ποτέ δεν συμμετείχα στην σύνταξη ενός καταστατικού, που ασπάζεται τον ναζισμό. Πιστεύω στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία και δεν μπορεί να είμαι υπεύθυνος για όσα κάνει κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής».

Αλλά και ο Κασιδιάρης κάλεσε τις κάμερες (που μέχρι χθες κλώτσαγε και έφτυνε ) για να πεί με αξιοσημείωτη ηρεμία :" Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι αθώος. Δεν μίλησε από τα τηλέφωνα αφου ανήκουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όχι σε αυτόν. Πρόκειται για μια σκευωρία που θα καταπέσει".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης