Απίστευτες αποδεικνύονται οι δυνατότητες που έχει η παλιά ΕΡΤ - Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης η άφωνη ΔΤ

H περίφημη "ΔΤ", (Δημόσια Τηλεόραση) είναι ήδη το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού. Άτολμη, διστάζει να πει το παραμικρό που θα θίξει τις κυβερνητικές επιλογές, ενώ πλειοδοτεί στην στήριξη κάθε μνημονιακής ή άλλης φιλοκυβερνητικής δράσης. Αυτός ήταν τελικά ο στόχος τους όταν διέλυαν την ΕΡΤ; Να ιδρύσουν μια υποταγμένη, άφωνη κρατική τηλέοραση, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι διαλύουν την διεφθαρμένη ΕΡΤ για να στήσουν το ελληνικό BBC;

Την ίδια ώρα, στην παλιά ΕΡΤ απελευθερώθηκαν απίστευτες δυνάμεις μέσα από τις τάξεις των εργαζομένων. Έκπληκτοι οι ακροατές της , απολαμβάνουν ελεύθερα δελτία ειδήσεων, εκπομπές γνώμης με κύρος και ποιότητα σε κάθε επίπεδο. Που ήταν αυτή η ΕΡΤ τόσα χρόνια; Που ήσαν "θαμμένοι" όλοι αυτοί οι ικανοί άνθρωποι; Κυβερνήσεις σαν την σημερινή, - του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης - την ποδηγετούσαν. Αυτές επέβαλαν την αφωνία, την διαφθορά, το βόλεμα ημετέρων, την κατασπατάληση πόρων, επιτρέποντας μόνο σε μια μικρή ομάδα εγκάθετων να περνά τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές.
Η παλιά ΕΡΤ είχε τεράστιες δυνάμεις που τις φίμωνε ή τις απέκλειε ο κομματισμός και η ιδιοκτησιακή λογική των κυβερνώντων. Η νεα ΕΡΤ είναι θλιβερή, φοβισμένη, με εργαζόμενους υπόδουλους στις δίμηνες συμβάσεις. Δεν ανήκει στους πολίτες ή στο Δημόσιο (δηλαδή σε όλους μας). Ανήκει σε αυτή την μικρή ομάδα που κυβερνά την Ελλάδα χωρίς να ρωτά θεσμούς και Σύνταγμα.
Έστειλαν λοιπόν 2.000 ανθρώπους στην ΜΟΝΙΜΗ ανεργία κυριολεκτικά χωρίς κανένα λόγο. Μπορούσαν να εξυγιάνουν την ΕΡΤ διώχνοντας τους εγκάθετους και τους βολεμένους. Θα μπορούσαν να στηριχθούν ακριβώς σε αυτό το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που ανακαλύπτουμε ακούγοντας ή βλέποντας τους απολυμένους της ΕΡΤ. Και να φτιάξουν πράγματι το BBC. 

Δεν το έκαναν γιατί όπως και στα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, το Δημόσιο κ.α. έτσι και στην ΕΡΤ οι άνθρωποι γι αυτούς είναι αριθμοί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης