Ανοίγουν τα στόματα στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, εμπλέκοντας και τον Σμπώκο

Η προφυλακισμένη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου άλλαξε την αρχική της απολογία και πλέον συνέδεσε ευθέως τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο με τις εξωχώριες εμπλεκόμενες εταιρείες τις οποίες η ίδια εκπροσωπούσε φορολογικά.

Η λογίστρια έδωσε και τον Γιάννη Σμπώκο, μεταφέροντας στον ανακριτή όσα άκουσε για την ανάμειξη του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας στη σύσταση εταιρείας-οχήματος για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.
Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που υποστηρίζει ότι μετά τις αποκαλύψεις Ζήγρα δεν έχει λόγο να εμμείνει στην αρχική αρνητική της απολογία, αναφέρει στη συμπληρωματική απολογία της: «Κατάλαβα ότι οι εταιρείες TORCASO και BLUEBELL ήταν του Τσοχατζόπουλου χωρίς ο υπουργός να το έχει παραδεχθεί μπροστά μου και χωρίς και εγώ να τολμήσω να επεκταθώ ποτέ σε λεπτομέρειες" είπε.
Και ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, φαίνεται να ήταν αποκαλυπτικός για το ρόλο του Γιάννη Σμπώκου, ενώ για τον πρώην υπουργό επιβεβαίωσε τα νέα στοιχεία που συνέλεξε ο ανακριτής. Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, κατονόμασε τον Ακη Τσοχατζόπουλο ως τον άνθρωπο που ήταν πίσω από την εταιρεία DRUMILLAN που εμπλέκεται στην υπόθεση των ΤΟR M1, εμβάσματα από ελβετικό λογαριασμό της οποίας κατέληξαν στην ιταλική εταιρεία του Γιώργου Σαχπατζίδη.
Ο Νίκος Ζήγρας επέμεινε σε όσα ήδη έχει ισχυριστεί περί των προσώπων που αποτελούσαν την κυρίαρχη ομάδα για το «ξέπλυμα», εντάσσοντας στο στενό αυτό κύκλο και τον κ. Σμπώκο.
Η βασική ομάδα διακίνησης της άνομης περιουσίας, κατά τον Ζήγρα, φέρεται να ήταν ο Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Άραβας Al Sayad Fouad. Τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα στον Τσοχατζόπουλο και στον Σμπώκο.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης