Έχει κουραστεί να το δηλώνει: Όχι σε πρόωρες εκλογές - "Χωρίς προηγούμενο η συμφωνία με την Γαλλία" λέγει ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βαρεθεί να λεεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετρεατίας. Το επανέλαβε και στο υπουργικό Συμβούλιο όπου διαμήνυσε στους υπουργούς πως «από σήμερα, όλοι μιλάμε λιγότερο δουλεύοντας περισσότερο».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών» και επεσήμανε ότι «σε όλη αυτή την κενολογία εμείς απαντάμε με εργασία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης το οποίο συνεχίζεται απρόσκοπτα όπως είπε. «Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, όχι μόνο γιατί το έργο μας αντανακλάται ήδη στη συνολική ανάπτυξη. Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να αναθεωρήσουμε στο 6,1% την πρόβλεψή μας για την ανάπτυξη του 2021» εξήγησε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε χωρίς προηγούμενο για τη χώρα, την υπογραφή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – Γαλλίας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Είπε συγκεκριμένα: "Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία προφανώς και θωρακίζει τις Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς συνοδεύεται και από την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων φρεγατών για το στόλο μας, σε συνέχεια μάλιστα των 24 μαχητικών Rafale που ενισχύουν την Πολεμική Αεροπορία μας.

Ωστόσο, τα ποιοτικά και στρατηγικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης επιλογής την καθιστούν -πιστεύω- πολύ βαθύτερη μίας συνηθισμένης διμερούς συνεργασίας. Όπως και πολύ ευρύτερη μίας υπερεθνικής σύμπλευσης.

Γιατί από τη μία πλευρά αυτή η νέα εταιρική σχέση των δύο χωρών προβλέπει σαφώς ρήτρα αμυντικής συνδρομής αν μία από αυτές δεχθεί επίθεση από τρίτο παράγοντα. Ενώ από την άλλη, διαμορφώνει στην πράξη ένα αναβαθμισμένο συμμαχικό τετελεσμένο στα πλαίσια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ΝΑΤΟ".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης