Έτσι θα αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη

Προαναγγελία νομοθετικής ρύθμισης για να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου «εγκληματικές οργανώσεις» που δεν υπηρετούν την «ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος» έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ουσιαστικά πρόκειται για ρύθμιση που δεν θα δίνει τη δυνατότητα στο κόμμα Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη να κατέλθει στις επόμενες εκλογές, καθώς θα προβλέπει ότι δεν θα γίνεται ανακήρυξη κομμάτων πίσω από τα οποία υποκρύπτονται στελέχη εγκληματικών οργανώσεων.

Η ρύθμιση θα βασιστεί στη διάταξη σύμφωνα με την οποία το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου εξετάζει εάν ένα κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος, ένας έλεγχος που μέχρι τώρα ήταν τυπικός, αλλά με την υπό διαμόρφωση διάταξη θα εξετάζεται εάν η πραγματική ηγεσία ή μέλη του κόμματος έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, όπως αυτά για τα οποία έχει καταδικαστεί ο Ηλ. Κασιδιάρης. Εάν λοιπόν το Α΄ Τμήμα καταλήγει σ’ αυτό το συμπέρασμα θα παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια, που θα παίρνει και την τελική απόφαση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης