«Μπλόκο» στην… προνομιακή μεταχείριση των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου

ελεκτικο, συνεδριο, υπαλληλοι, βουλη, συνταξιοδοτηση,

Η ρύθμιση από τον κανονισμό της Βουλής συνταξιοδοτικών θεμάτων που αφορούν τους υπαλλήλους του κοινοβουλίου κρίθηκε αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου .

Σε διάσκεψή κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκρινε πως παραβιάζουν το άρθρο 73 του Συντάγματος οι διατάξεις του κανονισμού της Βουλής με τις οποίες ρυθμίζεται το ύψος των συντάξεων, τα όρια εξόδου από την υπηρεσία των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, μόνο με νόμο μπορούν να καθοριστούν τα συνταξιοδοτικά θέματα των υπαλλήλων της Βουλής. Θα πρέπει μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τους δικαστές, απαραιτήτως , σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 73 του Συντάγματος, να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να γνωμοδοτήσει επ΄ αυτού.

Το όλο θέμα οδηγήθηκε από το Β’ Τμήμα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου ύστερα από την αναίρεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο Γενικός Επίτροπός Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διον. Λασκαράτος σε υπόθεση υπαλλήλου της Βουλής που ζητούσε συνταξιοδοτικές διαφορές.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης