Το Γαλλικό φιλμ "Αυτή η Γη είναι δική μας" την Τετάρτη στο Νότιο Πάρκο

Το πολιτικό δράμα του Lucas Belvaux – Λουκά Μπελβό, «Αυτή η Γη είναι δική μας» (Chez Nous / This is our land) θα παρουσιάσει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στο πλαίσιο της  ενότητας «Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος» την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9.30 το βράδυ στο Νότιο Πάρκο.

Η εξαιρετική ταινία που κυκλοφόρησε στη Γαλλία δυο μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές προκαλώντας με την ιδιαίτερα ρεαλιστική αφήγηση της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, δημιουργεί προβληματισμούς σχετικά με  την διαμόρφωση και την επιρροή του σύγχρονου πολιτικού σκηνικού, σκιαγραφώντας την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και τις συνέπειες της στη Γαλλία και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η Πολίν είναι μια αυτοαπασχολούμενη νοσοκόμα σε μια κωμόπολη της Γαλλίας. Αφοσιωμένη και γενναιόδωρη στις σχέσεις της αποτελεί ηθικό πρότυπο για όλους. Ένα ανερχόμενο εθνικιστικό κόμμα θα εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία και την ακεραιότητα της τοποθετώντας την υποψήφια στις τοπικές εκλογές. Χωρίς να έχει καμία πολιτική πεποίθηση η ίδια και παρά τις αντιδράσεις του περίγυρού της, η Πολίν συνεχίζει…

Πρόκειται για Γαλλοβελγική παραγωγή του 2017

Σκηνοθεσία: Λουκά Μπελβό

Σενάριο: Λουκά Μπελβό, Ζερόμ Λερόι

Φωτογραφία: Πιερίκ Καντελμίν ντ'Ιλ

Μοντάζ: Λούντο Τρος

Πρωταγωνιστούν οι: Eμιλί Ντεκέν, Γκιγιόμ Γκουί, Αντρέ Ντισολιέ

Διάρκεια: 114 λεπτά.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το αξιόλογο αυτό φιλμ είχε προβάλλει πέρυσι και η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.