Τα έργα του δημιουργού Χάρη Κορδέλλα θα παρουσιαστούν σε μια μοναδική έκθεση στην Πάτρα

Τα έργα ενός πολυτάλαντου Πατρινού δημιουργού θα φιλοξενηθούν από την 1η έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αγορά Αργύρη.

Ο Χάρης Κορδέλλας στην τέταρτη κατά σειρά ατομική του έκθεση, παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό έργων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, έχουν γίνει στο διάστημα που μεσολάβησε μετά την τελευταία του έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2013.

Το ύφος των έργων κινείται από τον εξελιγμένο μεταϊμπρεσσιονισμό, έναν μοντέρνο υπερρεαλισμό και φτάνουν στη γεωμετρική αφαίρεση και ανεικονική γεωμετρική σύνθεση. Μαζί με αυτά θα παρουσιαστούν και κάποια παλαιότερα πού για τον καλλιτέχνη είναι πολύ σημαντικά και κάποια πού δεν έχουν εκτεθεί ποτέ.

Τα έργα της έκθεσης  είναι δουλεμένα με κάρβουνο, μολύβι, μελάνι ,πλαστικά χρώματα, παστέλ και λάδια. Ο τίτλος της έκθεσης είναι " Αναζητώντας τόν χαμένο Παράδεισο ".

Ο Χάρης Κορδέλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα (1967). Από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και την μουσική. Τη δεκαετία '80 συμμετέχει ως συνθέτης, στιχουργός και lead κιθαρίστας σε δημοφιλή τότε στην Πάτρα, Rock μπάντα, με συναυλίες και ηχογραφήσεις. Παράλληλα  ασχολείται με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία.

Το 1988 εισάγεται στους Μηχανολόγους Μηχανικούς τού πολυτεχνείου Πατρών. Αρχές δεκαετίας '90 παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας πάνω σέ jazz και αυτοσχεδιασμό στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Το '94 ξεκινά σχέδιο και χρώμα στο εργαστήρι τού Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους.

Το '95 εισάγεται στην Ανώτατη σχολή καλών τεχνών τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου στο πρώτο έτος κερδίζει υποτροφία στο εργαστήριο τού Δ. Κοντού. Συνεχίζει στα εργαστήρια τού Γ. Φωκά και τού Μ. Θεοφυλακτοπουλου.

Αποφοιτά το 2000. Από το 2001 εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα εργάζεται επισταμένως στο σχέδιο, το χρώμα και τη σύνθεση , δίνοντας έτσι τρείς ατομικές εκθέσεις στην Πάτρα (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης 2008 , Γκαλερί Τζαμαρός 2010, Παλαιά Δημοτικά Λουτρά 2013), ενώ έχει συμμετάσχει σέ αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Πάτρα (Γκαλερί Τζαμαρός 2010, Αγορά Αργύρη :"Αφιέρωμα στον Χ. Θεμιστοκλέους" 2014, "Μνήμες" 2016, Μουσείο Επιστημών καί Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών : " Το φως και το χρώμα στις επιστήμες και τίς τέχνες"  2015 - 16) και την Άκρατα (Γυμνάσιο Ακράτας 2013).

Τα τελευταία χρόνια μαζί με την ζωγραφική και την κιθάρα, ασχολείται με την ποίηση και τον πεζό λόγο, γράφοντας έναν μεγάλο αριθμό ποιημάτων και πεζών, καθώς και ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα.