Πρεμιέρα με «Αϊντα» και Βέρντι στη Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας συνεχίζει και φέτος για όγδοη χρονιά τη διοργάνωση και στην Πάτρα του προγράμματος των μεταδόσεων της Metropolitan Opera «The Met: Live in HD», τον παγκοσμίως μεγαλύτερο πάροχο εναλλακτικού κινηματογραφικού προγράμματος με τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας, σε ζωντανή μετάδοση.

Για τη σεζόν 2018-2019 το πρόγραμμα της Πάτρας αφορά σε πέντε παραστάσεις όπερας σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή της Metropolitan Opera, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η αρχή θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο με την «Αϊντα» του Τζιουζέπε Βέρντι, ενώ το επόμενο ραντεβού θα δοθεί στις 10 Νοεμβρίου με την όπερα «Μάρνι» του Νίκο Μύλι. Τη σκυτάλη στις 15 Δεκεμβρίου θα πάρει η «Λα Τραβιάτα» του Τζιουζέπε Βέρντι, ενώ στις 12 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί η «Αντριάνα Λεκουβρέρ» του Φραντσέσκο Τσιλέα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 2 Φεβρουαρίου με την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ.

Στην πρεμιέρα του Σαββάτου (19.55), πρωταγωνιστεί μια από τις πιο φημισμένες σοπράνο του κόσμου, η θρυλική Anna Netrebko, στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της στις παραστάσεις του προγράμματος Live in HD, για πρώτη φορά τον ρόλο της Αΐντα στην Met. Πλάι της η εξίσου συγκλονιστική μέτζο-σοπράνο Anita Rachvelishvili στο ρόλο της αντίζηλού της, Αμνερις. Ο Aleksandrs Antonenko είναι ο πολεμιστής Ρανταμές σε αυτή τη μνημειώδη παραγωγή.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από την Κινηματογραφική Λέσχη στις προβολές της Δευτέρας, στο γραφείο της Λέσχης κατά τις ώρες της λειτουργίας του (Εμπορικό Κέντρο Κόλλα, κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου Α', Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 11-2 το πρωί, τηλ. 693.6177790) και στο Συνεδριακό πριν τη μετάδοση.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ (για μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης, φοιτητές, παιδιά, ανέργους) και 15 ευρώ (κανονικό). Οι μεταδόσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Ομιλο Αντέννα.